AlexAlly
19 Aug 2007, 15:29
poate ar fi trebuit sa astept
Gabi Udrea
19 Aug 2007, 15:30
Daca e pe amazon este real!
AlexAlly
19 Aug 2007, 15:32
Ce ma lasa "interzis" este 6,5! prea aproape de 8,5... sau poate de asta au facut Mk3-ul la 10, ca sa ramana distanta.. oricum eu am un gust usor amar... desi ma bucur.... bu-hu-hu-huuuu!!!
Edit: totusi de ce nu au poze?
Gabi Udrea
19 Aug 2007, 15:35
Poate pentru ca datorita datei de livrare (noiembrie) pana atunci v-or aparea pe siturile de specialitate, in special dpreview.com care acum apartine de amazon.com .
In plus anuntul este foarte proaspat. E posibil ca in urmatoarele zile sa apara si pozele.
cold_fire
20 Aug 2007, 04:24
QUOTE(AlexAlly @ 19 Aug 2007, 15:32)
Ce ma lasa "interzis" este 6,5! prea aproape de 8,5... sau poate de asta au facut Mk3-ul la 10, ca sa ramana distanta.. oricum eu am un gust usor amar... desi ma bucur.... bu-hu-hu-huuuu!!!
6.5 e miles away from 8.5, mai ales daca nu au schimbat oglinda. daca a ramas cea de pe 30D, atunci tot ce vei vedea in vizor va fi un film a la freres lumiere, in niciun caz o imagine continua intrerupta de clipiri aproape insesizabile.
pentru cei care au ramas cu 10D, upgrade-ul e necesar, insa nu sunt chiar atat de sigur ca se intampla acelasi lucru si pentru cei care au 20d/30d. pe de alta parte, daca AF-ul macar vrea sa se miste mai repede, ar putea fi camera secunda cu 70-200 de stat la meci. daca...
sarpe_rom
20 Aug 2007, 09:05
AlexAlly
20 Aug 2007, 23:18
QUOTE(cold_fire @ 20 Aug 2007, 04:24)
QUOTE(AlexAlly @ 19 Aug 2007, 15:32)
6.5 e miles away from 8.5, mai ales daca nu au schimbat oglinda. daca a ramas cea de pe 30D, atunci tot ce vei vedea in vizor va fi un film a la freres lumiere, in niciun caz o imagine continua intrerupta de clipiri aproape insesizabile.
pentru cei care au ramas cu 10D, upgrade-ul e necesar, insa nu sunt chiar atat de sigur ca se intampla acelasi lucru si pentru cei care au 20d/30d. pe de alta parte, daca AF-ul macar vrea sa se miste mai repede, ar putea fi camera secunda cu 70-200 de stat la meci. daca...
Scria ceva si de viewfinder blackout. Si daca spui ca de la 6.5 e miles away de 8.5 inseamna ca la fel e si de la 5 la 6.5, nu, deci o realizare extraordinara?
Oricum, ceva imi spune ca 1D-ul nu va pierde prea mult din vanzari, dar totusi, uitandu-te pe press release nu te intrebi cum de 40D-ul e doar 1/3 din pretul 1D-ului???? Eu unul ma intreb... asta daca nu cumva Canon s-a pus pe povesti sau inteleg lucruri diferite cand spun aceleasi cuvinte vis-a-vis de aceste 2 clase diferite.
In final, N-ul meu care mai are si probleme cu AF-ul pare destul de overpriced in clipa asta. Si apropo, unde poti sa-ti faci un service AUTORIZAT in apropiere?
zanzibar
21 Aug 2007, 14:35
Am citit ca pretul ar fi in jur de 1500 euro.
10 megapixeli, live picture, 6.5 poze pe secunda, sistem de curatare...
Gabi Udrea
21 Aug 2007, 14:57
Unde anume ?
Pretul anuntat de amazon pentru USA este de $1299 .
cold_fire
23 Aug 2007, 08:46
din pacate, 40Du' pe langa D300 e doar o mica petarda.
AlexAlly
23 Aug 2007, 17:10
Mda.... daca "surprins" a fost cuvantul pentru cand am vazut 40D-ul... ei bine cand am vazut nokanele noi -> STUPEFIAT!!!
E revolutie!
Canonistii redusi la tacere

it's Nikon time
AlexAlly
23 Aug 2007, 19:11
1) Sunt Canonist si am raspuns imediat ce am aflat;
2) Si ce te bucuri atat, nu esti Olimpian? Ca si cum un ungur s-ar bucura ca s-a dat o lege in favoarea tiganilor..
Let's keep it real!
Gabi Udrea
23 Aug 2007, 19:20
QUOTE(any @ 23 Aug 2007, 15:26)
Canonistii redusi la tacere

it's Nikon time

Las' ca tot ne agatam de ceva!
Cel putin pentru moment Canon va avea in dotare 9Mpx mai mult decat orice Nikon.
PS: Vedeti ca ati gresit topicul. Nu in asta ne razboiam, avem altul pentru asta.
andreibobia
23 Aug 2007, 21:45
9mp in plus nu inseamna absolut nimic. Momentan am 6mp, daca imi iau alt body imi iau pt functiile mai avansate pe care le are, in nici un caz pt mp.
AlexAlly
23 Aug 2007, 22:28
QUOTE(andreibobia @ 23 Aug 2007, 21:45)
9mp in plus nu inseamna absolut nimic. Momentan am 6mp, daca imi iau alt body imi iau pt functiile mai avansate pe care le are, in nici un caz pt mp.
OMG!!! trebuia sa spui ca 9 MP nu inseamna nimic pentru tine. Pentru mine inseamna 150% din cat ai tu!

Dar e adevarat ca incepem cu altele... daca nu e despre 40D si cat de ... este, atunci pls, nu postati aici!
Gabi Udrea
25 Aug 2007, 18:26
andreibobia
14 Sep 2007, 21:45
QUOTE(AlexAlly @ 23 Aug 2007, 17:10)
Mda.... daca "surprins" a fost cuvantul pentru cand am vazut 40D-ul... ei bine cand am vazut nokanele noi -> STUPEFIAT!!!
E revolutie!
Fair play!
baietel
6 Dec 2007, 09:25
Ooooki, stiu ca e cam vechi da` voiam sa intreb.Il are cineva de pe aici - ceva pareri, un mini review?
Gabi Udrea
6 Dec 2007, 10:02
Te tenteaza ? Acum pricep de ce ti-ai dat setul.
Ia legatura cu Dorin (umbro) mi se pare ca el are, in plus de la el poti primi o parere avizata despre model, pentru ca stie ce sa se astepte de la o astfel de camera.
baietel
6 Dec 2007, 10:48
Eu am comandat deja....oricum dupa ce apare o sa bag si aici un mini review, din pacate n-o sa am un obiectiv stralucit ci 17-85 -ul......
Sa vedem ce poate.
Gabi Udrea
6 Dec 2007, 11:25
Succes cu noua achizitie.
Asteptam cu nerabdare si impresiile.
baietel
7 Dec 2007, 15:49
Impresii:
Foarte rapid.I mean, RAPID!!!!
ISO 800 foarte curat, aproape incredibil.
live view.....hmm, oarecum inutil.
silentios, blackout foarte, foarte scurt.
Vizor.In sfarsit prezent si la Canon

AF chiar si in semiintuneric, si pe obiecte fara contrast (ex.mocheta gri), evident af lipsa pe pereti albi.(tot in semiintuneric)
N-am inteles de ce comutatorul on/off are 3 pozitii(manual in franceza si alte chinezarii).Daca stie cineva, please let me know.
obiectivul din kit, 17-85/4-5,6 IS USM e bunicel.AF extra fast, quiet, stabilizare buna.(tras din mana cu 1/10 la 85mm)
O sa mai revin cu alte impresii, mai aprofundate dupa ce mai dau de capatul meniurilor.
QUOTE(baietel @ 7 Dec 2007, 16:49)

Impresii:
Foarte rapid.I mean, RAPID!!!!
ISO 800 foarte curat, aproape incredibil.
live view.....hmm, oarecum inutil.
silentios, blackout foarte, foarte scurt.
Vizor.In sfarsit prezent si la Canon

AF chiar si in semiintuneric, si pe obiecte fara contrast (ex.mocheta gri), evident af lipsa pe pereti albi.(tot in semiintuneric)
N-am inteles de ce comutatorul on/off are 3 pozitii(manual in franceza si alte chinezarii).Daca stie cineva, please let me know.
obiectivul din kit, 17-85/4-5,6 IS USM e bunicel.AF extra fast, quiet, stabilizare buna.(tras din mana cu 1/10 la 85mm)
O sa mai revin cu alte impresii, mai aprofundate dupa ce mai dau de capatul meniurilor.
Corectez

"live view.....hmm, oarecum inutil." - NOT TRUE !!! Eu il folosesc foarte des, mai ales la peisaje. Cauta un manual in limba engleza si vezi ce poti face cu live view.
Inca ceva. Nu cred ca este un mod mai sigur de a focaliza manual, live view are 10x zoom pt. patratelul de pe ecran(care poate fi pozitionat oriunde pe ecran/cadru), imposibil sa ratezi focusul.
In modul ON nu poti folosi rotita mare de langa ecran, pt. ca de multe ori din gresala o rotesti cu nasul in timp ce privesti prin view finder.
Excelent aparatu oricum.
baietel
8 Dec 2007, 08:59
Multumesc Umbro.Voiam sa zic "oarecum inutil pentru mine".Totusi, daca ma gandesc mai bine, in anumite situatii e folositor.
O sa-mi downloadez un manual in engleza, sa inteleg si eu chestiile alea de prin meniu.
Ce nu-mi place foarte mult la ergonomie este ca trebuie sa apesi un buton (drive, de ex care are atasate 2 functii) apoi sa setezi functiile din rotite, apoi apesi iar butonul sa revina.Era fain daca asta se facea in timp real, adica tinand apasat butonul sa rotesti alea si sa schimbi.Aici cred ca e si chestie de obisnuinta , probabil dupa cateva zile o sa mi se pare normal asa.
Am mai remarcat expunerea care este precisa.
Gabi Udrea
8 Dec 2007, 09:32
Am si eu doua intrebari referitoare la 40D.
Procesarea pe 14 biti ar trebui sa reduca simtitor bandingul. E diferenta mare sau e fas ?
Cat de bine functioneaza "highlight tone prority" ?
Thanks!
baietel
8 Dec 2007, 11:54
Gabi, inca sunt in perioada de acomodare (asa cend schimbi sistemu`

).
Referitor la banding, eu unu` n-am vazut asa ceva.Am multe poze la iso 1600, o sa le mai studiez si iti dau un raspuns mai exact dupa aia.
Despre highlight tone priority, o sa fac un test in situatie de contrast mare sa vad daca e vreo diferenta.
O sa urmeze mai multe, momentan sunt cam prins cu munca.
Gabi Udrea
8 Dec 2007, 12:01
Stai linistit ca nu e urgenta.
Cand ai timp e ok. In fond abia ce il descoperi si tu.
Sergione
9 Dec 2007, 12:24
Am si eu 40D de vreo 2 saptamani,prin imprejurari profesionale.Nikonist fiind recunosc ca e rare aparatul , viteza e super tare, comparabila cu seria 1D.Calitatea imaginii o mai studiez inca , dar deocamdata cu 17-55 f.2.8 e ...distractie:P.
Live view nu l-am prea testat , dar e ciudat sa tii ditamai body-ul ca pe un compact.
Am sa completez cand o sa ies la pesiaj si in studio.
Da Gabi. Se simte diferenta enorma de la 12 la 14biti, foarte multe detalii in alb si negru. Nu pot sa spun ca imi displace ceva la el. Pt. ce fac eu e perfect

Ps: Suna frumos la 6.5 fps
AlexAlly
10 Dec 2007, 16:55
QUOTE(umbro @ 10 Dec 2007, 02:37)

Da Gabi. Se simte diferenta enorma de la 12 la 14biti, foarte multe detalii in alb si negru.
Poti sa-mi spui Toma Necredinciosul, dar aceasta "diferenta
enorma" nu o cred pana nu o vad. Daca ai putea sa ma/ne convingi, eu unul ti-as fi recunoscator.
QUOTE(AlexAlly @ 10 Dec 2007, 17:55)

QUOTE(umbro @ 10 Dec 2007, 02:37)

Da Gabi. Se simte diferenta enorma de la 12 la 14biti, foarte multe detalii in alb si negru.
Poti sa-mi spui Toma Necredinciosul, dar aceasta "diferenta
enorma" nu o cred pana nu o vad. Daca ai putea sa ma/ne convingi, eu unul ti-as fi recunoscator.

Un Exemplu. Poate nu se vede chiar bine din cauza compresiei.
AlexAlly
10 Dec 2007, 20:43
Nu stiu care e treaba dar eu nu pot vedea imaginea...

Poti macar sa-mi descrii ce se vede in poza? E vorba de vreo diferenta?
Lol, acum, la 10 sec dupa se vede... la poza ma refer. Dar nu stiu ce as putea sa aflu de la imaginea asta legat de problema 12 vs 14 biti.
Gabi Udrea
10 Dec 2007, 20:45
AlexAlly
10 Dec 2007, 20:49
Thx, dar s-a rezolvat ..brusc!
Totusi, Gabi, de ce nu faci rost de un RAW (deja sunt destui pe aici care ar putea sa fie furnizori) pe care sa-l butonezi chiar tu? Sunt curios de problema, dar mi-e mult prea lene sa fac teste.
Gabi Udrea
10 Dec 2007, 20:55
RAW-uri gasesc si pe net nu-i problema.
Prefer sa ma bazez pe parerea unor prieteni care pot observa diferentele real time.
Cel putin eu, am observat o diferenta foarte mare intre 30D si 40D ... 12 si 14 biti.
baietel
11 Dec 2007, 16:09
O imagine, luata din mana cu 17-85 cu timp de expunere 1 secunda.Si nu, nu e HDR, e jpeg....
AlexAlly
11 Dec 2007, 20:45
QUOTE(baietel @ 11 Dec 2007, 17:09)

O imagine, luata din mana cu 17-85 cu timp de expunere 1 secunda.Si nu, nu e HDR, e jpeg....
Mi se pare mie sau le cam curbeaza obiectivul asta? (la asemenea aspecte am refeream Gabi cand am spus ca sharpul nu e totul

)
andreibobia
11 Dec 2007, 20:54
Hahaha, mi-ai luat-o inainte, intr-adevar e putin butoi imaginea.
baietel
12 Dec 2007, 07:34
La 17 mm are ceva deformari.Pot fi corectate software, insa exemplul era pentru a ilustra redarea tonurilor si a eficientei stabilizarii.
Gabi Udrea
12 Dec 2007, 20:23
Aaa, bine ca ai amintit.
Tu ai avut un model foarte bun de Pentax cu SR si acum ai IS pe 17-85.
Multa vreme m-am contrazis cu utilizatorii de Pentax ca IS-ul in obiectiv e superior celui in body. Parerea ta care le-ai avut pe ambele care este ? (Ma refer strict la eficienta systemului, faptul ca poti sa pui obiectiv de 50 ani pe Pentax si sa ai SR e irelevant)
baietel
13 Dec 2007, 07:17
Strict la eficienta sistemului, as zice ca stabilizarea in obiectiv este mai eficienta.
In primul rand, are rezultate mult mai consistente, un procent mai mare de stabilizari reusite - ca sa zic asa.
Un alt avantaj este faptul ca, probabil lentila care stabilizeaza este aproape de centrul optic, compensand mai bine miscarile utilizatorului.Pentru acelasi tremur al mainii si aceeasi focala, stabilizarea pe senzor ar avea de facut miscari mult mai ample.
Despre eficienta bruta... pot sa spun ca am tras la 17 mm cu 1 secunda si la 85mm cu 1/10 (din mana).Am si oarece experienta si mana probabil mai stabila - insa la stabilizare pe senzor n-am reusit sa obtin asemenea expuneri.
Bun....s-a intamplat sa trag cu 135 mm la 1/10 cu pentaxul si sa iasa bine - doar ca puteau sa iasa 9 din 10 poze uneori; sau 2 din 10 alteori, in aproximativ aceleasi situatii.Si evident, asta fortand limitele constructive ale aparatului.
As spune asa: pentru un amator cu finante limitate, care face foto ca hobby si nu intentioneaza sa treaca la pro curand - sistemele cu stabilizare in body ar fi alegerea cea mai buna (financiar) tinand cont de obiective ieftine si stabilizare cu ele.
Pentru cine intentioneaza insa sa faca profesie din foto si scoate bani din asta, atunci stabilizarea in obiectiv este mai buna (si mai scumpa).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.