Help - Search - Members - Calendar
Full Version: setarile aparatului foto
FOTOdigital.ro Forum > FOTO DIGITAL > Tehnica Fotografica
cipus
Am achizitionat de curand un obiectiv Tamron 17-50mm f2.8. Ce setari ar trebuyi sa fac camerei (contrast, sharpness, tone) pentru a avea cele mai bune rezultate fara sa deteriorez imaginea ?
Ar trebui sa le las pe toate la mijlocul gradatiei ?

Multumesc anticipat
sarpe_rom
Orice setare care se poate face din aparat se poate face si din PS si chiar mai bine.
Numai bine!
sarpe_rom
Apropo poti sa il stapanesti sanatos, obiectivul. Poate ne spui si noua despre noua achizitie si ne arati si niste poze test dar care sa fie 100% din aparat, fara PS sau resize.
Numai bine!
Tiberius
Eu am aparatul setat pe neutru. Orice alte modificari in post procesare.
Si felicitari pentru noul obiectiv. Eu am 28-75 si e super
AlexAlly
As atrage atentia ca dintre toate cele 4 setari cea mai puternica este cea de contrast. Ea se refera la TONE CURVE-ul aplicat RAW-ului pentru a face imaginea sa semene cu ce vede ochiul uman(asa am inteles eu pana acum.. inca cercetez detalii smile.gif), ceea ce este in mod evident diferit de contrastul din RGB, care nu face decat sa elimine tonuri(adica sa arunce la gunoi informatie/detaliu) redistribuind tonurile ramase pe intreaga plaja de 256 de valori (8 biti)/canal ( R/G/B ) initiala. Odata facuta conversia la JPEG se pierde foarte multa informatie de tonalitate [http://www.luminous-landscape.com/tutorials/understanding-series/u-raw-files.shtml] si orice tone curve aplicat ulterior va "deteriora" imaginea. Ideal ar fi sa folosesti formatul RAW si un convertor cu multe feature-uri. biggrin.gif

Salsa!

PS: as adauga ca nu exista setari JPEG universal bune, dar cu interes si in timp vei ajunge sa anticipezi care sunt setarile optime(in limitele aparatului) pentru fiecare scena. Conversia manuala a RAW-urilor cu DPP-ul te va ajuta sa intelegi ce face si camera in procesare, asa ca incearc-o! GL
Cipanu
Lasa aparatul pe setarile default si tot ce fotografiezi sa fie RAW. Conversiile poti sa le faci in jpg cu DPP (Digital Photo Professional de la Canon) sau Adobe Lightroom / CS2,3.
In cazul in care folosesti Photoshop pt prelucrari, la conversia RAW-ului foloseste 16bit. Mult mai multe posibilitati de jonglare in caracteristicile imaginii, si mai ales, ca modificarile cu Lelvels sint nedestructive asupra imaginii (adica poti reveni la imaginea initiala numai din LEVELS).

Sa stapanesti sanatos obiectivul!!!

PS: Prefera RAW-ul oricarui alt format, chiar daca trebuie sa-ti iei un card mai mare biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.