we have a winner !!!!
NIKON D80L-am cumparat cu obiectiv 18-135 nikon la pretul de 38100 lei.
E o frumusetze ... aseara dupa serviciu m-am jucat putin cu el. Inainte am avut D50 cu obiectiv 18-55 si prima impresie acum a fost : m-a lasat masca ecranul mare si superb de clar(parca ar fi crystal clear

). Si l-am folosit cu protectia pusa (pt cine nu stie .. nu e vorba de folie, are o aparatoare de plastic transparenta, care poate fi data jos).
A doua impresie a fost greutatea .... D80+18-135 fatza de D50+18-55 e cam greu.
Viewfinder-ul e superb ! Grila care poate fi activata in viewfinder mi se pare o chestie super ... eu o folosesc(mi s-a intamplat de multe ori sa ma chinui sa fac o fotografie paralela cu orizontul sau alte obiecte... si pana la urma sa o rotesc 1 grad in photoshop ... asa ca grila ma ajuta)
Alta chestie e ca are mai multe butoane ... tre sa ma obisnuiesc putin

.... frumos e butonul care daca il apesi iti afiseaza in viewfinder valoare ISO setata.
Posibilitatea sa setezi compensarea expunerii din comand dial doar (nu folosind un buton si dial-ul ca la D50) e folositoare dupa ce te obisnuiesti cu ea

Despre obiectivul 18-135 ce sa zic .. nu l-am folosit prea mult (m-am jucat mai mult cu Tamron-ul macro).... dar primele impresii au fost ca focalizeaza rapid, silentios, pare solid .... oricum in comparatie cu 18-55-ul dupa parerea mea e super. In kit sunt si husa pt obiectiv, si parasolar
Deci dupa 1 ora de joaca cu camera .... pare super ... si sunt fericit ca am facut upgrade de la D50.
Spider on marble