Help - Search - Members - Calendar
Full Version: apare Nikon D40
FOTOdigital.ro Forum > FOTO DIGITAL > Tehnica Fotografica > Aparate foto digitale
actodea
se pare ca peste cateva zile apare Nikon D40, un downgrade de la D50!

detalii si poze se gasesc pe forumul dpreview si la kenrockell.com.
Gabi Udrea
http://www.kenrockwell.com/nikon/d40.htm

Ken Rockwell :
My interpretation of a Nikon D40 - please don't look at this until it's released.

This is my forecast. The D40 does not yet exist.

If you have something to shoot today or next month, get something that exists today, like a D50 on close-out.

BlaK
daca exista... o sa fie un spanac pe bat.
actodea
si acum e oficial!
Sergione
QUOTE(BlaK @ 4 Nov 2006, 19:53)
daca exista... o sa fie un spanac pe bat.

Cu senzorul ala n-are cum, oricat ar fi de mic si de slab dotat.
Tiberius
http://www.dpreview.com/articles/nikond40/
tsunami
e mai bun decat un PENTAX K100D?
baietel
Nop.
c_baias
QUOTE(baietel @ 4 Dec 2006, 11:05)
Nop.

De ce?
baietel
pai uite:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_po..._k100d&show=all

Ce nu spune acolo:
-La Pentax ai compatibilitate cu orice obiectiv pentax lansat pana acum inclusiv filet M42(cu adaptor).Masurare corecta a expunerii cu orice obiectiv de mai sus; confirmare a focusului in vizor, la fel.
-Stabilizare cu orice obiectiv (la cele full manual va trebui sa introduci manual focala)
-Vizor net superior la Pentax - poti focaliza manual fara probleme
-In formatul RAW ai dynamic range chiar mai bun decat la D200
-Obiectiv kit BUN - de fapt cel mai bun dintre kituri(la rezolutie, contrast, flare).In plus e dotat cu manual focus override (QS).Adica.. daca nu-ti place unde a focalizat poti modifica manual, din inel fara a trece aparatul in MF.Baioneta metalica, element frontal nerotativ, inel de focus decent, parasolar petala inclus.
-MLU sau expunere cu intarziere.Adica iti ridica oglinda si abia dupa 2 sec dechide obturatorul - pentru eliminarea trepidatiilor induse de miscarea oglinzii.Se foloseste, desigur pe trepied.
-DOF preview.Sau vizualizarea adancimii de camp.Foarte utila in anumite momente.
-Acumulatori AA (250.000 setul) - tin aprox 8-900 cadre la o reincarcare (cei de 2350mAh)

Pentru 30$ in plus beneficiezi de toate aceste lucruri - care la D40 lipsesc.Mai sunt si altele cum ar fi ISO 3200...etc, insa daca ar fi sa analizam de la a la z... ar fi prea mult de scris.
c_baias
Da, insa la review-ul complet al D40, http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page20.asp, mai spune si urmatoarele:

"Just over two weeks ago I was quite happy to proclaim the Pentax K100D as having the best image quality of any six megapixel, well looking at this comparison I may have to say that the D40 has just edged the K100D off its throne. In each crop we can see the D40 has a slight edge in detail along with a complete lack of artifacts (there are a few jaggies in the K100D image)."

Referitor la obiective D40: poti utiliza orice obiectiv, insa daca nu e model AF-S, AF-I - deci fara motoras pentru focalizare automata, va trebui sa faci tu, manual, treaba asta.

Cam toti lauda nikon pentru manevrabilitate, dar si asta e subiectiv: depinde cu ce te obisnuiesti.

Ma rog, parerile sunt impartite, Canon, Nikon, Pentax...
baietel
Eu, unul, nu punprea mare baza in review-urile care pun pe primul loc doar pe cei care platesc mai bine.
Dar.. vb ta.. parerile sunt impartite....rezultatele pot fi aceleasi... totul e mana care le manevreaza....
c_baias
Si acum uite cum D40 se transforma din broscuta cea urata, in D40X:

http://www.dpreview.com/news/0703/07030602...02nikond40x.asp
vidisorin1
Eu as zice ca merita un D40....inca mai stau pe ganduri.....sau poate D40x desi e ceva diferenta de pret dar si de caracteristici....

Si-a cumparat cineva D40 pana acum sau mergeti in continuare pe 350D..?

Salutari
andreibobia
Eu asa alege D50. Pe D40 nu merg toate obiectivele si mai are si alte puncte slabe.
c_baias
Sincer si cu mana pe inima, cand mi-am luat DSLR-ul, tare am stat in cumpana intre D40 si 400D. Si ce a tras Nikon jos de pe lista?
1. Lipsa DOF preview (nu l-am folosit niciodata, dar cine stie?)
2. Lipsa MLU (sata am folosit-o, si-o folosesc la expuneri de 1/10...1/50)
3. doar obiective AF-S, am inteles ca are o compatibilitate limitata cu AF-I
4. "doar" 6Mpx (mai bine 10)
Dupa cum vedeti, nu zic nimic de cele 3 puncte de focus; eu oricum folosesc doar unul, cel central.

Cam astea au fost punctele care mi-au influentat decizia.
andreibobia
Canon 400D ai putea sa il compari cu Nikon D80 nu cu D40; iar parerea mea e ca D80 il face praf.
c_baias
Ca D80 este peste 400D ca si constructie si manevrabilitate, asta sunt de acord; dar ca il face praf, asta niciodata! Calitatea imaginii este aprooape identica, atat la ISO 100, cat si la ISO1600. Poate ca pe un 400D nu ai workflow-ul de pe un D80; pentru mine, in stadiul in care sunt acum, asta nu conteaza; in schimb, diferenta de peste 10 mil, a contat la achizitie. La naiba, e doar un body (si un sistem)! il schimbi in 2-3 ani; cu sticla e alta treaba - asta te tine o viata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.