QUOTE(Bully Pie @ 29 Dec 2005, 23:17)
Ba eu sunt mai frumoasa!
Cadrul acesta e bine vazut, sint bine surprinse si incadrate cele 2 fetitze, diferenta dintre expresiile lor e clara si bine pusa in evidenta, ce ramine este o prelucrare, pe care, chiar daca nu stii s-o faci deocamdata, va tb sa o inveti, nu neaparat pt altii, ci pt tine, pt a-ti imbunatati imaginile. In cazul acestei imagini ai copilul din prim-plan umbrit de gluga/caciula pe care o purta pe cap. Fiind ziua, daca ai posibilitatea de zoom la aparat(desi cred c-o ai, am inteles ca folosesti si un DSLR) ar fi trebuit sa fii mai departe de fete (poti chiar inscena, daca-s "ai tai" si repeta o scena, daca simti ca e buna si va da un rezultat), pe la 2m-3m, insa nu si foarte departe, asa incit sa poti folosi flash-ul care sa elimine umbrele produse de lumina fada a zilei, inghetind astfel si miscarea(ti-ar fi iesit mai clar prim-planul) si iti iesea si o adincime de cimp datorita distantei mai mari la care te aflai de prim-planul imaginii tale(asa-zisul DOF) mai buna(adica fetitza din plan secundar ar fi iesit o leaca mai neclara, blur-uita, dar doar atit incit sa se distinga totusi expresia serioasa a fetzei, care sa puna in valoare expresia vesela din prim-plan prin antiteza). Insa cind nu poti reface, trebuie sa ai in vedere ca nu totdeauna apropierea de subiect aduce rezultat bun, uneori aduce, alteori nu, depinde de ce vrei sa scoti in evidenta, fiecare situatie trebuie gindita in acel moment, nu exista un standard, de aceea trebuie sa faci cit mai multe imagini(nu 20, dar...) cu momentul respectiv, cu diverse incadrari, pe verticala, pe orizontala, pt ca daca dupa ce momentul a trecut, tu ai reusit sa-l imortalizezi doar intr-un cadru, sansa ca acest cadru, pt incepator, sa fie bun, este destul de mica. In felul asta iti exersezi mina, ochiul, intregul sistem om-aparat.

Acuma, poti lumina fatza din prim-plan prin prelucrare, fie ca o vei lasa a/n sau color, la final(si o varianta a/n ar da foarte bine). Trebuie sa-ti inveti mina sa fie stabila, mai ales in astfel de situatii, adica trebuie sa te grabesti incet, sa fii rapida incit sa prinzi momentul, dar si indeajuns de logica, incit sa-ti poti controla aparatul si mina, pt ca deocamdata vad o usoara neclaritate in toate imaginile tale. Neat-ul nu tb folosit atit de mult, cel putin pt gustul meu. Mie imi place, mai ales in portrete, sa vad pielea, sa o "citesc". Adica, mai bine sint pt un soft obtinut cu un layer de gaussian blur peste original(cu transparenta), ca sa obtin senzatia de moale(vezi cazul copilului tau), decit neat. Neat-ul asta in exces plastifiaza.
Incadrarea din aceasta imagine, cu fetitzele, este foarte buna, transmite clar mesajul, ai izolat indeajuns subiectul de fundal incit sa nu fie deranjat, dar sa si fie sustinut, bazat in spatiu.