Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dynax 5D (Maxxum 5D), un DSLR ieftin si bun?
FOTOdigital.ro Forum > FOTO DIGITAL > Tehnica Fotografica
Pages: 1, 2
voov-X
As vrea sa stiu, in caz de comanda, cam in cat timp ajunge un 5D aici la spot?
Fispas
Ca la orice deschidere de topic, am cautat inainte pe acest forum daca exista ceva comentarii despre acest aparat dar nu am gasit.

Asadar, ii rog pe cei care stiu mai multe decat ce scrie prin alte site-uri, cei care au un astfel de aparat, sau cei care au acces sa lucreze cu un astfel de aparat, sa ne spuna si noua cateva impresii si eventual sa posteze poze facute de ei in cele mai proaste conditii (decupate desigur, nu redimensionate), pentru ca de poze bune nu ducem lipsa:)

Eu va dau legaturile catre 3 poze de pe steve's digicams care imi inpira incredere in acest produs (atentie asupra culorilor, zgomotului si a claritatii scrisului de pe cotorul cartilor):

KM Dynax (Maxxum) 5D, obiectiv implicit 18-70mm, ISO 1600
http://www.steves-digicams.com/2005_review...019_iso1600.JPG

Canon EOS 350D (Rebel XT), obiectiv implicit 18-55mm, ISO 1600
http://www.steves-digicams.com/2005_review...652_iso1600.jpg

si Nikon D70s, obiectiv implicit Nikkor DX 18-70mm, ISO 1600
http://www.steves-digicams.com/2005_review...es/DSC_0030.JPG

Avand in vedere ca in Romania un Dynax 5D este in jur de 2850 lei cu obiectiv 18-70mm, f/3.5-f/5.6, ce parere aveti despre acest aparat?
ioannicolae
Daca ar fi sa ma iau numai dupa design, de departe Dynax-ul e cel mai frumos (cel putin asa imi pare mie).
Bazandu-ma doar pe cele 3 poze din linkurile tale ordinea calitatii ar fi asa:
1. Canon 350D
2. KM Dynax
3. Nikon D70s

Faptul ca are anti-shake inclus in aparat si nu in obiectiv e un + important. Nu stiu cat de bine sta cu lentilele insa...
Fispas
Mie mi se par culorile mai saturate si contrastul mai puternic la KM dar zgomotul mai mare.

Dar n-are nimeni un Dynax 5D? Helloooo! biggrin.gif
Fabyan_mcf
Tocmai am cumparat acest aparat de la DigitalWorld.... in 2 trei zile sper sa-l primesc...va voi tine la curent...
Eu am ales KM Dynax 5d datorita raportului calitate pret.... diferenta de pret dintre KM si Canon sau Nikon nu cred ca este justificata printr-o crestere mare a calitatii... iar faptul ca are AS (anti shake la senzor) este excelent deoarece sistemul din obiectivele de la Canon sau Nikon creste mult pretul lor. In plus am observat o dimensiune mai mare a sezorului la KM...
Sper ca am facut o alegere buna....
BlaK
sincer ..cat de des o sa folosesti iso 1600 blink.gif ... deci comparatiile alea... sunt destul de ... discutie...eu cred ca am folosit o data iso 1600 la niste fotografii intr-un club.... pentru ca stiam ca da bine noise-ul in respectiva fotografie... dar in rest... no way!!!
cold_fire
eu daca l-as avea, probabil l-as utiliza des (pe ISO 1600). de multe ori ma trezesc in situatii cu putina lumina la ISO 800 si f2.2 (sincer sa fiu, mi-e frica de f1.8... mushca smile.gif ) si timpi sub limita opririi actiunii (gen 1/20, 1/10), in conditiile in care ISO maxim la mine este 1000, iar zgomotul aici este infernal, mult mai mare decat la ISO 800 si tras din raw +1/3. atunci cand trag raw aproape fiecare cadru este subexpus, deci tot la ISO >= 1600 ajung. am experimentat si cu ISO scosi din raw (gen 6400, 12800 sau chiar 16000 la o poza) din 2 motive: nu am f1 la 50, desi nu cred ca l-as folosi chiar daca l-as avea) si blitz-ul atrage atentia si da umbre urate. deci pt mine, ISO 1600 rulz biggrin.gif
BlaK
depinde si cum folosesti blitzul ala...
si depinde in ce situatie folosesti iso 1600
cold_fire
QUOTE(BlaK @ 23 Nov 2005, 07:38)
depinde si cum folosesti blitzul ala...
si depinde in ce situatie folosesti iso 1600

depinde in special de stilul fiecaruia. tie probabil iti place sa folosesti blitz-ul si probabil il folosesti bine, deci nu prea treci in general de ISO 800. eu urasc blitz-ul, partial din cauza ca nu stiu sa-l folosesc cum trebuie, asa ca trag de ISO si utilizez lumina naturala.
Fispas
cold_fire ai pus punctul pe i. Intr-adevar si eu umblu dupa un ISO mare exact din motivele pe care le-ai expus.
Blitz-ul transforma o poza artistica intr-una banala, mai ales la spectacole de teatru si concerte. Nu mai spun despre fotografiatul in castele, muzee, sau alte obiective istorice unde e interzisa utilizarea blitz-ului. Motive sunt multe pt utilizarea unui ISO mare la care zgomotul sa nu fie deranjant.

Fabyan, asteptam cu nerabdare poze de la tine. Cred ca acum stii ce fel de poze vrem biggrin.gif
cold_fire
blitz-ul atrage atentia. foarte mult... chiar si stins, dar pe aparat pentru ajutor la AF. nu e vorba neaparat ca transforma o poza buna pe lumina naturala intr-una proasta, dar daca stii sa-l folosesti poti creea poze surprinzatoare din mai nimic. pentru mine e o variabila in plus, pe langa expunere, focus, incadrare, lumina naturala etc. blitz-ul are rolul lui, dar nu in fotografia de strada (ceea ce-mi place cel mai mult).

la fel putem discuta si pe problema diafragma&ISO vs. stabilizare. stabilizarea nu prea are sens pe un obiectiv mai scurt de 200mm dupa parerea mea, in timp ce o diafragma mai mare sau un ISO 1600 utilizabil fac toate diferentele din lume in zona wide. daca diafragma si ISO nu sunt indeajuns de mari pentru a opri actiunea, atunci IS-ul este worthless. in definitiv nu cred ca exista cineva care sa faca peisaje din mana noaptea pentru a justifica stabilizarea intr-un 18mm.
har
„Eu va dau legaturile catre 3 poze de pe steve's digicams care imi inpira incredere in acest produs (atentie asupra culorilor, zgomotului si a claritatii scrisului de pe cotorul cartilor):“

Pe mine m-a impresionat chiar poza facuta cu KM - culori bine saturate, imagine suficeint de clara si foarte sharp.

Ultima poza facuta cu D70 e sub asteptari - dar cred ca a fost facuta pe vreme urata - se vede in imagine ca nu este asa de bine luminata ca primele 2 cand se vede clar ca au fost facute pe soare.
Deci ultima poza cu D70 nu este relevanta , dupa parerea mea - mai ales ca este miscata (?) - scrisurile pe cotorul cartilor este foarte neclar .
har
Daca folosesc la un KM (dotat cu AS) si un obiectiv cu IS rezulta o poza mult mai clara sau ar putea rezulta reversul , datorita diferentei critice de vibratie a fiecarui element din acest sistem obiectiv-aparat ?

Nu stiu daca am fost suficient de clar in intrebare - sper sa inteleaga cineva?
cold_fire
QUOTE(har @ 23 Nov 2005, 13:43)
Daca folosesc la un KM (dotat cu AS) si un obiectiv cu IS rezulta o poza mult mai clara sau ar putea rezulta reversul , datorita diferentei critice de vibratie a fiecarui element din acest sistem obiectiv-aparat ?

Nu stiu daca am fost suficient de clar in intrebare - sper sa inteleaga cineva?

in primul rand ti-ar fi imposibil. minolta n-a produs niciodata obiective stabilizate, nici nu accepta astfel de obiective (singurul 3rd party este sigma 80-400 OS, dar acesta nu se fabrica pe baioneta KM). in al doilea rand, nu vad rostul. ai deja stabilizare in aparat/obiectiv, ar fi redundant si scump sa pui si in celalalt element al perechii giroscoape.
monolith
Pe un alt forum este un thread asemanator si s-a postat link-ul asta, apropos de zgomot la iso mari
http://www.e-fotografija.com/artman/publis...ticle_825.shtml

De remarcat imaginea la iso3200 cu noise reduction. Pareri?
Gabi Udrea
Nu merge linkul.

Ne najdem strani asta scrie blink.gif blink.gif blink.gif
monolith
http://www.e-fotografija.com/artman/publis...ticle_825.shtml

Sorry pentru link-ul anterior rolleyes.gif
har
Ce obiective facute de alte firme se potrivesc pe KM ?
Fispas
imaginile (ca sunt mai multe) la ISO 3200, arata f bine chiar si fara prelucrare, dar totusi sunt poze facute la lumina multa si timp mic de expunere.
Mai interesant e sa vedem o poza facuta noaptea in oras spre ex, cu 1/2 sec la ISO 3200 sau chiar si la 1/5, 1/10.
Pana si rabla mea Dimage Z2 la ISO 400 facute la lumina multa arata binisor, dar la intuneric arata jalnic.
Taxon
QUOTE(har @ 23 Nov 2005, 21:46)
Ce obiective facute de alte firme se potrivesc pe KM ?

mai toti producatorii "third-party" fac obiective pe montura KM, chit ca intr-o gama mai restrinsa decit pentru Canon/Nikon.
Ar fi Sigma, Tokina, Tamron, Vivitar, Phoenix...
ca exemplu, o cautare pe bhphotovideo.com dupa obiective "to fit konica-minolta" iti va da o idee destul de ampla.
iar google te-ar lamuri si mai bine, daca ai rabdare wink.gif
zzz
QUOTE(Fispas @ 22 Nov 2005, 12:02)
Avand in vedere ca in Romania un Dynax 5D este in jur de 2850 lei cu obiectiv 18-70mm, f/3.5-f/5.6, ce parere aveti despre acest aparat?

???

Corectie: pretul este fix 2.799 RON.
Fispas
QUOTE(zzz @ 24 Nov 2005, 16:06)
???

Corectie: pretul este fix 2.799 RON.

D-nul Bodea, pretul pe care l-am dat era orientativ, cel din magazin (nu spun care ca sa nu fac reclama)
D-voastra spuneti ca la digitalworld 2799 lei e suma integrala care se achita pe acest ap?
Diferenta nu e mare dar conteaza:)
monolith
Fabyan_mcf ti-a venit aparatul? smile.gif
har
Multumesc Taxon
Am auzit ca Tokina face obiective bune si ieftine. E corect ?
Mai zicea cineva pe forum ca a gasit un obiectiv Tokina care pus pe un Nikon avea un clar superb.
Fabyan_mcf
tocmai am primit dynax-ul 5d care l-am comandat de la spot...
eu am trimis banii prin banca si din momentul in care au primit banii au mai trecut 2 zile...
cand am trimis eu banii aparatul era pe stoc...
Gabi Udrea
Impresii ? smile.gif
Fabyan_mcf
Inca nu pot sa spun o parere obiectiva...
Este primul meu SLR si nu am termen de comparatie dar din cate cadre am facut pana acum (de test - ne artistice majoritatea) pot spune ca m-am indragostit si cred ca am facut alegerea cea mai buna...
Cel putin pentru nivelul si banii mei cred ca e cel mai bun...tot ce am citit pe net despre el e adevarat...este usor de utilizat si sta foarte bine in mana iar butoanele sunt exact unde le cauta degetele...
Pana acum il recomand cu caldura iar tot pe aceasta cale vreau sa-i laud pe cei de la spot care m-au ajutat pe tot parcursul tranzactiei...
har
Fabyan

Poate reusesti sa postezi cateva poze :
- indoor
- outdoor
- cu focala la 18 si la 70 mm
- iso diferiti
etc

Multumim
si sa te bucuri de el
monolith
Fabyan, sa-l stapanesti sanatos si la cat mai multe poze cu el. beer.gif .
Fispas
Fabyan_mcf, am vazut ca ti-ai trecut in semnatura noul aparat smile.gif
Cum e?
Te rugam sa ne lamuresti si pe noi cu niste poze si informatii.

10x
D|ABOL|Q
QUOTE(Fabyan_mcf @ 26 Nov 2005, 19:44)
Inca nu pot sa spun o parere obiectiva...
Este primul meu SLR si nu am termen de comparatie dar din cate cadre am facut pana acum (de test - ne artistice majoritatea) pot spune ca m-am indragostit si cred ca am facut alegerea cea mai buna...
Cel putin pentru nivelul si banii mei cred ca e cel mai bun...tot ce am citit pe net despre el e adevarat...este usor de utilizat si sta foarte bine in mana iar butoanele sunt exact unde le cauta degetele...
Pana acum il recomand cu caldura iar tot pe aceasta cale vreau sa-i laud pe cei de la spot care m-au ajutat pe tot parcursul tranzactiei...

felicitarile mele pt alegerea facuta, daca nu as avea D70, cred ca tot minolta asta l-as fi cumparat, este un super a parat si cu o ergonomie super, la banii lui, foarte frumos dealtfel.. sa-l stapanesti cu noroc si sa te folosesti de el cu succes si creativitate, apropo, faina aprecierea cu butoanele, si asocierea cu degetele, si cu pozitsia normala a mainii, asa si este, paote in timp vor realiza si altsii cat conteaza treaba asta, ca sa te simtsi bine cu aparatul tau in mana!
inca o data felicitari si la un obiectiv de 70-300 deacum, sa te auzim tongue.gif
Fabyan_mcf
am fost putin pe munte astazi sa testez aparatul...
postez cateva fotografii care nu au suferit nici o modificare inafara de resize si pun si cate un crop de la 100%
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 2
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 3
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 4
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 5
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 6
Fabyan_mcf
crop
Fabyan_mcf
pic 7 (ultima ca fac flood... smile.gif) )
Daca va intereseaza valorile aparatului puteti vedea exif!
Fabyan_mcf
crop
Fispas
Multumim pt poze! Am vazut ca toate sunt la ISO 100. Pune te rog unele facute la ISO mare 800, 1600, 3200, facute in locuri mai intunecoase. Eu cred ca cel mai bine e sa pui numai decupaje de la aceeasi poza, acelasi continut, aceleasi conditii.

Sa-l folosesti cu succes!
Bully Pie
Salutare tuturor! De trei zile sunt si eu fericita posesoare a unui Dynax 5D. Si pentru mine e primul SLR, inca sunt in faza de descoperire a lui, dar intr-adevar este usor de utilizat. Am sa va postez cateva imagini facute de pe balcon tongue.gif la ISO 800, 1600, 3200.
Pt. inceput: ISO 800.
Bully Pie
ISO 800 crop.
Bully Pie
ISO 1600
Bully Pie
ISO 1600 crop.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.