Vad ca, in ultima vreme, se solicita tot mai des sa se trimita fotografii suplimentare pentru candidaturile pe FOTOdigital.ro.
Credeti ca este bine sa li se ceara candidatilor inca de la inscriere sa puna mai multe fotogafii?
Daca da, cate?
In loc de 5, cat e acum, sa fie 8 sau 10, de ex.?
Gabi Udrea
3 Feb 2005, 11:09
S-ar putea sa li se para cam mult majoritatii candidatilor, dar cred ca 10 ar fi ideal.
Ar fi ideal sa trimita mai multe...poate ar exista si diversitate, nu cum fac multi si trimit o serie...
Aeon Flux
3 Feb 2005, 11:48
In principiu 5 fotografii ar trebui sa fie suficiente. Problema pe care am observat-o tine de alegerea celor 5 fotografii. Majoritatea candidatilor aleg fotografiile pe niste criterii pur personale si nu neaparat estetice. Abia apoi, in urma criticilor care apar din partea noastra, ies la iveala fotografii bune.
Si e normal, pentru ca vrem nu vrem, noi impunem criteriile. Nu stiu daca neaparat ridicam standardele (desi ne place sa credem asta) dar cu siguranta impunem criterii si modelam viziuni. ( va rog a nu se intelege gresit - nu zic ca e bine sau rau, pur si simplu constat).
Eu as fi de parere sa lasam sistemul actual. Daca cel care candideaza, pune primele 5 fotografii gresit, si are si alte fotografii bune, il putem ghida suficient d ebine prin comentarii, astfel incat sa putem evalua corect. Daca cerem 8 sau 10 fotografii, riscul este ca toate sa fie pe acelasi tipar, si chiar daca ulterior apar fotografii bune, vom fi deja foarte subiectivi. Am vazut mai multe cazuri in care dupa primele 5 fotografii aparusera multe voturi negative, iar dupa inca 5 mult mai bune, opiniile se schimbasera, insa votul era deja dat.
QUOTE(Aeon Flux @ 3 Feb 2005, 11:48)
Am vazut mai multe cazuri in care dupa primele 5 fotografii aparusera multe voturi negative, iar dupa inca 5 mult mai bune, opiniile se schimbasera, insa votul era deja dat.
In aceste cazuri se tine seama de al doilea vot, exprimat in topic.
Radu Cristian
5 Feb 2005, 00:57
Prea multe, mi se pare cam prea intinsa coarda. Deoarece, asa cum a mers votul pana acum, cu 5 fotografii, din care la majoritatea se stabilea clar DA/NU, iar la cativa se mai cereau pentru detaliere, asa va putea pur si simplu sa mearga si in continuare.. Deja mie mi se par restrictii prea mari, care o sa duca la indepartarea userilor. .. Parerea mea.
Keep walkin`
Radu: daca tu nu postati mai multe fotografii mai intrai ? ce zici ?
Radu Cristian
5 Feb 2005, 10:04
QUOTE(tete @ 5 Feb 2005, 03:37)
Radu: daca tu nu postati mai multe fotografii mai intrai ? ce zici ?
tete, te rog citeste MAI *ATENT* ce am scris, apoi vei vedea ca ai raspunsul.
Keep walkin`
decat modificat de un admin, mai bine deloc.
asa ca acest repley a fost gresit prin faptul ca a spus un adevar si apoi a fost cenzurat.
ma astept sa fie sters acum............................
O sa modific experimental la 10 fotografii.
Cine nu poate pune 10 inseamna ca nu merita

.
Radu Cristian
5 Feb 2005, 11:43
QUOTE(zzz @ 5 Feb 2005, 11:23)
O sa modific experimental la 10 fotografii.
Cine nu poate pune 10 inseamna ca nu merita

.
Cine stie, cunoaste
Bogdan Grosu
6 Feb 2005, 06:29
sigur experimental pot fi 10, dar am observat ca de multe ori, odata acceptati sa posteze pe fd userii nu prea mai au ce posta...fie ca intra cu 5, 10 sau 20, la ce bun daca asta este tot portofoliul lor de acasa!?...vreau sa spun ca este posibil ca unii sa intre cu fotografii foarte bune dupa care, pe fd, sa posteaze lucrari mult mai slabe, deoarece fie nu mai au altele, fie nu au timp suficient ptr noi incercari, iar altii e posibil sa intre la mustata cu fotografii discutabile tocmai pentru ca isi pastreaza fotografiile cele mai bune pentru postare directa pe fd...pentru mine sincer nu numarul este cel mai important, ci calitatea...cred ca multi de aici pot recunoaste din prima o fotografie de exceptie si un talent...de multe ori aud: "nu pot sa votez DA doar pentru 2 din 5...pai de ce nu?...poate ca pe mine m-ar convinge si cu 1 din 5 daca ar fi 1 care poate ar iesi fotografia anului pe fd...totul e subiectiv aici...si numarul de fotografii si calitatea lor...cum e mai bine!?...1 exceptionala si 4 proaste sau 5 acceptabile!?...e ca la fotbal...sa tragi de 4 ori la 10 metri pe langa poarta si cu al 5-lea sut sa dai gol, sau sa tragi de 5 ori in bara si sa nu dai gol...

...sau ca in muzica...cum e mai bine!?...sa compui 5 melodii acceptabile care sa se zbata pe la mijlocul clasamentelor sau sa apari cu 4 melodii de cacao si dupa aia sa prinzi una care sa devina nr 1 si hit-ul anului!?...ca sa concluzionez...poate ca 1 fotografie exceptionala, chiar daca este un accident, are valoare mai mare decat 100 de fotografii acceptabile...doar parerea mea...sal'tare
cold_fire
11 Feb 2005, 15:14
parerea mea ar fi sa se implementeze sistemul de pe punctum.ro. candidatul sa prezinte ori un numar de 5 pana la 10 fotografii, sau sa comenteze 3 fotografii deja expuse pe site, sau amandoua. mi se pare un sistem bun, nu infailibil, dar in felul acesta pot intra si cei care vor numai sa comenteze (cu comentarii constructive, dupa cum comenteaza cele 3 fotografii etalon), fara sa li se mai ceara poze...
Dupa cate stiu eu s-a renuntat pe punctum la admiterea pe baza de comentarii.
cold_fire
12 Feb 2005, 07:59
QUOTE(zzz @ 11 Feb 2005, 19:35)
Dupa cate stiu eu s-a renuntat pe punctum la admiterea pe baza de comentarii.
acum 2 luni cand am incercat eu, inca mai era...
Sibelius
21 Sep 2005, 15:42
Acum, pe punctum, comentariile sunt optionale.
In legatura cu cele 10 fotografii de la candidatura pe FD. As propune ca inainte de a fi afisate, candidatul sa isi prezinte sumar pe forum experienta in domeniu. Ma refer aici la perioada de cand se ocupa cu fotografia, timpul alocat acestei pasiuni, precum si o enumerare succinta a aparatelor cu care a lucrat. Conteaza destul de mult dupa parerea mea.
De ce zic asta: daca un candidat face fotografii de 10 ani si prezinta pe FD niste poze banale, cu greu cred ca i se poate aprinde scanteia aceea de fotograf. Inseamna ca nu prea le "vede". Pe de alta parte pot exista juniori care dupa 2-3 luni de pozat incep sa prinda tainele acestei arte si alearga cu sanse mari spre "desavarsire".
PS Eu nu intru nici in prima nici in a doua categorie...

Fac poze (nu ma refer la cele de vacanta si de familie) din februarie 2005, am pipait doar 2 aparate foto si pozele sunt de newbie.
stzesk2
29 Oct 2005, 15:42
Eu zic ca ideal ar fi 10 fotografii. Oricum se mai posteaza dup-aia cateva poze. E mai greu sa arati ca ai 10 fotografii bune decat 5 fotografii bune facute "din greseala"
stzesk2
29 Oct 2005, 15:49
aaaaa. sibelius. ar fi dragutz sa vedem si o scurta prezentare, dar vreau sa spun k sunt insi care au 350d si fac poze mai mult decat banale, dar exista si contrariul.
florintt
17 Nov 2005, 14:14
Am vazut in ultima vreme o multime de cadidaturi cu peste 20 de poze... in care multi "privitori" spuneau ca nu sint convinsi... nici dupa 20 de poze... daca sa zica da sau nu...
Eu cred ca unii chiar exagereaza. Le e greu sa spuna NU

? Sau DA daca considera ca merita?
mihnea sim
17 Nov 2005, 14:28
Pai.. eu unul zic sa mai posteze.. cand nimic din ce vad nu ma convinge sa votez 'da' ... dar nu ma lasa sa ii dau nici 'nu' pt ca vad ca se straduie si poate reusi.
Ce ma mai enerveaza si pe mine.... e cand vad lumea ca isi baga in candidatura fotografii la gramada.. bune, rele.. .le baga acolo. Fotografiile reusite nu ies asa.. cer vreme.. nu se fac la comanda.. sau nu ies tuturor asa. Foarte putine candidaturi au fost in care intr-adevar toate fotografiile au ajuns si au ramas pe FD. Chiar si eu am lasat doar 1 din primele zece

.. si am mai ales 3 din urmatoarele 8 parca..
florintt
18 Nov 2005, 11:20
Da Mihnea sint de acord cu tine, ca nu intotdeauna primele 10 sint cele mai bune. Dar daca nici urmatoarele 5-10 poze nu sint mai rasarite... eu cred ca se poate spune un DA sau un NU. Si nu cred ca ar trebui sa se supere nimeni. Daca vrea sa devina membru poate sa mai incerce una sau mai multe candidaturi

. Eu sint la prima nereusita... si am sa o incerc in curind pe a doua. Si sincer voi fi mult mai atent la ce poze voi posta
Gabi Udrea
18 Nov 2005, 11:25
Bravo ! Florin, pentru atitudinea pozitiva.
Din nefericire nu toata lumea gandeste asa.
florintt
28 Nov 2005, 07:23
Ar fi foarte bine daca cei care-si depun candidatura pe acest site ar intra macar sa vada ce scrie in primele doua topicuri... si sa vada doua trei candidaturi. Sint multi care pun primele 10 poze la gramada (ca si mine de altfel) si apoi incep sa caute si sa filtreze cu atentie... urmatoarele. Si chiar au poze bune de pus.
Un sfat din partea unuia care "s-a ars"... "nu va grabiti sa puneti 10 poze... alegeti 10 poze cu grija... si veti obtine mai usor
permisul de membru"!
Bafta tuturor
imaginar
6 Dec 2005, 12:23
Insa mai e o mica problema aici: dupa cele zece obligatorii, dupa cele alte 5-10 pt. un contur mai bun, se intra in zona de asteptare de unde cu greu se mai iese. Apar noi candidaturi, se rascolesc extrem de vechi si parasite candidaturi, paginile se inmultesc, voturile devin din ce in ce mai putin motivate si candidatii interesati sunt tentati sa mai posteze inca o poza, si inca una... Ma gandesc ca ar trebui facuta o "curatenie" in functie de timp. Sunt candidaturi de juma de an, lasate si uitate... Nu stiu care e politica forumului insa, cert, aceasta aglomeratie delasata reduce din valoarea si atentia prin care e cunoscut forumul FD-ului.
Orice semnalare a unei candidaturi parasite e utila. Fa-o aici.
imaginar
6 Dec 2005, 14:27
Nu vreau sa fiu inteles gresit. Evident ca nu stiu motivele pt care unele candidaturi n-au mai fost actualizate de candidati. Am afirmat doar ca ar fi mai bine poate sa existe o limita de timp -3 luni?- pt o decizie finala. Asta ar motiva o noua candidatura, cred.
O candidatura parasita sigur este urmatoarea, ca tot veni vorba: valmarv. Joined: 21 Nov 2005, 09:28
mihair
18 Mar 2006, 11:56
Eu zic ca cele 10 fotografii din candidatura initiala nu ar trebui completate. Asa candidatii si-ar alege mai responsabil portofoliul pentru candidatura. Sistemul de care vorbesc as duce si la apreciaerea simtului critic pe care il au candidatii. Adesea vedem primele 10 poze slabe pt ca aia considera ei ca e bine, iar mai apoi baga cate una buna. Consider ca un fotograf trebuie sa fie cel mai dur critic al muncii sale. Daca rezultatul e nu toti au dreptul sa mai incerce deci nu cred sa dezavantajeze pe nimeni.
eu inca astept 'verdictul' si cred ca este util sa se aprofundeze candidaturile...
pentru ca am vazut unele candidaturi ale caror prime 10 sunt bune, sunt mai evoluate decat cele postate ulterior dar totusi mai prost 'cotate'.
intra in joc aici si psihologia : in primul rand candidatul vede ce place celor de pe forum si se adapteaza, in al doilea rand 'juriul' poate primi ceea ce-si doreste sa vada si isi face o idee daca poate primi sau nu candidatul.
nu intotdeauna viziunile asupra "frumosului" converg, dar fotografiile suplimentare pot inlesni gasirea unui numitor comun intre candidat si forum [daca acesta exista, iar daca nu, "NU"

].
Eu sint unul din aceia care stau pe candidaturi dar nu comentez. Nici macar nu votez. De ce? Pentru ca nu stiu sa comentez. Punct. Preferati sa am un comentariu prost sau mai bine sa nu comentez?
Atitudine…
In primul rind candidatul; el isi depune candidatura, prima vina ii revine lui. El trebuie sa fie primul critic al sau si cel mai dur. In momentul in care isi depune candidatura trebuie sa arate tot ce are mai bun. Nu e nici o graba. Alegi fotografiile cu atentie. Mai stai 2, 3 zile fara sa le vezi sau sa te gindesti la ele si apoi te mai uiti odata pe ele. Este posibil sa nu le mai vezi cu aceeasi ochi ca prima data.
In al 2-lea rind cei care voteaza. Argumentele, si ele destul de putine, nu mi se par destul de "ajutatoare" pentru candidat. Unii chiar arunca citeva vorbe si gata. De ce? Pentru ca ii doare drept in fund de cel care a pus pozele. Putin mai mult interes din partea celor care voteaza pentru a-i ajuta si pe cei mai "slabi". Totul se vede, cum s-a mai discutat pe undeva, tehnic: "E pe mijloc, soarele e nu stiu cum, busteanu din stinga nu-mi place, coltu casei mai bine il shpacluiai un pic inainte sa faci poza, floare din stinga e cam pleostita, sa o mai uzi din cind in cind ca se ofileste.". Roboticeshte nu cred ca ajungi prea departe ca fotograf.
Cel mai important totusi mi se pare din partea "arbitrului" incapacitatea de a lua o decizie dupa 10 fotografii. O analiza amanuntita, cugetata, discutata a doar 10 poze mi se pare ideal. Gasesc de toata jena ca dupa peste 20 de fotografii sa mai auzim... "arati un progres, mai pune". Pai aia nu mai e candidatura. E un portofoliu al candidatului: “De la inceputuri si pina azi”. Cel care pune pozele, daca nu e capabil sa selectioneze 10 fotografii bune pentru propria candidatura, nu o sa o faca nici pentru site.
Sint convins ca o sa existe si situatii cind intr-adevar chiar nu poti sa iei o decizie. Atunci poti sa mai ceri inca 3 fotografii. Cred ca sint ultrasuficiente. 3 fotografii care sa faca diferenta. Ultima sansa pentru candidat, o sa-i faca sa-i tremure fundu si o sa stea, garantat, sa aleaga foarte bine fotografiile alea 3. Daca nu, o sa stea sigur la urmatoarea candidatura.
Mai important e sa se voteze. Din 3000 de useri voteaza doar 25.
Se cer fotografii mai diversificate.
Sint de acord sa nu pun fotografii dintr-o serie cu aceeasi tema, dar de ce sa pun si macro, si peisaj, si portret cind eu fac doar fauna pentru ca asta imi place mie???. Analizezi fotografiile tehnic, artistic dar nu are nici o legatura cu stilul meu. Ma axez pe peisaje. Pot sa devin foarte bun in asa ceva dar foarte prost la portrete. Asta nu ma face un fotograf mai prost.
Poate m-am aberat, sa-mi spuneti.
nadiamihu
10 Aug 2006, 12:52
QUOTE(Para @ 10 Aug 2006, 11:58)
"E pe mijloc, soarele e nu stiu cum, busteanu din stinga nu-mi place, coltu casei mai bine il shpacluiai un pic inainte sa faci poza, floare din stinga e cam pleostita, sa o mai uzi din cind in cind ca se ofileste."

para, ce m-ai facut sa rad! e tare rau faza cu shpacluitul!!!
intr-o alta ordine de idei, sunt de acord cu argumentele tale pentru a limita candidatura la 10 fotografii.
robog00
10 Aug 2006, 13:39
Din multe puncte de vedere si eu sunt de acord cu tine! M-am distrat si eu ca si nadiamihu, dar am si inteles ideea de la baza frazei.
Dupa ce am citit cele de mai sus sunt si gur ca ai face si niste comentarii pertinente
Spor!
gabriell
10 Aug 2006, 15:20
Para...ai dreptate.
Nici eu nu sunt de acord cu postarea si repostarea la infinit a fotografiilor pentru candidaturi.
Daca nu esti in stare sa aduci 10 fotografii bune pentru a trece de un examen(caci este si candidatura asta un examen pana la urma) atunci pentru ce sa mai aduci inca zece si inca zece...
Nu o sa inteleg niciodata argumente de genul "n-am stiut ca trebuie sa postez fotografii bune" . Pai la un examen ma duc cu lectiile neinvatate si spun apoi "ma scuzati dar nu am stiut ca trebuie sa invat ca sa trec examenul" ...?? Mi se pare absurd.
Sunt perfect de acord cu o postare de doar 3 foto peste cela 10 dar doar acolo unde majoritatea fotografiilor au fost bune si are si cateva(2-3) proaste.
Cat despre criticare si argumentare....Aceasta sectiune este pentru candidatura si nu pentru invatat arta fotografica. Sunt alte sectiuni pe forum unde se pot comenta fotografiile.
Si mai ai dreptate si cu candidaturi de jumatate de an unde dupa 50 de fotografii tot se mai spune " mai posteaza". Pai pana cand? Cat sa mai posteze? E clar ca nu merge si basta.
Bafta!
mihaiG
10 Aug 2006, 19:03
Bravo domnule, se destapta natiunea! Noroc cu oameni mai indrazneti asa ca Para. Si eu zic ca are dreptate. Poate de asta si merge prost serverul asta ca s-a saturat de atitea upload-uri. Daca fotodigital e facut pentru artisti mai cu experienta apai sa fie facut pentru ei ci nu pentru oricine care are 10 poze facute. Parerea mea e ca ar trebui (nu stiu daca este ca am uitat) ca atunci cind se inscriu cele 10 fotografii sa fie un articol scris de administratori in care sa specifice celui ce incarca primele 10 fotografii ca sa fie foarte atent la selectie ca e singura lui sansa si o alta candidatura va fi acceptata peste 3 luni, timp in care sa se perfectioneze cit de cit, daca nu Fotocamera sau altele care mai sint. De asemnea votul de "Nu, dar ar trebui sa mai trimita fotografii spre reevaluare" ar trebui scos de pe lista. E adevarat ca la inceput nici eu nu am stiut cum sta treaba si nu aveam nici multe poze in "portofel" de postat. Eu unul rabd cu greu aceasta interminabila perioada de acceptare. Din 2007 accesari (din care hai sa zicem 500 sint ale mele desi exagerez extrem de mult) am numai 24 voturi. Hai sa fim seriosi ori e treaba ori nu e treaba ce facem noi aici. Asa ca...."Hai iesiti la votat candidatii!!"
Numai bune va urez!
tudor1986
29 Aug 2006, 15:42
eu as propune sa trebuiasca postate 20 de fotografii.......pt a mari eficienta candidaturii...si pt a putea fi mai convinsi de orice atitudine luam....numa bine
tudor1986
29 Aug 2006, 15:44
si eu is de accord cu gabriell dar ar trebui totusi marit nr de poze pt candidaturi ca altfel se poate intampla ca la.....(nu dau nume) care au fost admisi probabil pe baza a zece fotografii bune si dupa aia au luat-o pe ulei..........
mihnea sim
29 Aug 2006, 16:37
Ganditi-va ca acele fotografii sunt postate in 90% din cazuri avand contact 0 cu forumul si cu ce inseamna o candidatura. Majoritatea membrilor care au reusit din prima serie de fotografii (10) au fost membrii dw/fc. Riscam sa vedem 20 de fotografii mediocre si sa spunem.. 10 fotografii bune (gandind ca respectivul intelege la ce nivel tb sa se ridice).
E evidenta o diferenta de calitate intre fotografiile alese in formularul de inregistrare si cele postate in topic dupa ce utilizatorul a avut contact cu primele opinii ale comunitatii.
sabinotti
29 Aug 2006, 17:32
sustin punctul lui mihnea sim
cu exceptiile candidatilor care nu s-au enervat de feed-back-ul primit sau a celor care au "abandonat imediat cursa" in general mi s-au parut imbunatatiri ale fotografiilor expuse.
pe de alta parte, cred ca este un loc 'hot' unde candidatii primesc feed-back si chiar consistent din cand in cand. nu stiu daca exista un alt loc pe forum unde poti expune fotografii si sa primesti feed-back atat de repede.
cosmin_a
29 Aug 2006, 20:46
GALERII FOTO e o zona destul de buna din punct de vedere al feedbackului si numai candidatii noi pot sa o imbunatateasca.evident nu numai dar nr lor e intr-o continua expansiune!
c_baias
16 Sep 2006, 07:11
Sunt destul de nou la postari, dar urmaresc forumul de ceva vreme, si imi dau si eu cu parerea:
Am vazut candidaturi de 10 foto, la care reactia membrilor a fost de genul " Uau, DA, vrem sa postezi pe FD!!!" - si asta pe merit!
Am vazut si candidaturi cu 15-20 poze, char una cu vreo 40 si... Problema cred ca vine din faptul ca, candidatii nu prea stau pe forum, nu sunt capabili de o autoevaluare, si dupa ce primesc feed-backul se "trezesc" si realizeaza cam cum sta treaba.... incep sa alerge dupa pozele din "sertar". Cei care au si asa ceva.
Intentionez si eu sa-mi depun candidatura, insa deocamdata de la entuziastmul initial am ajuns la "asta-i prea stearsa, asta-i banala...etc". Concluzie: inca muncesc!
sithmaster
20 Jul 2007, 10:40
... dupa cum decrg pe aici formalitatzile... poate ca o limita de 100 de poze este recomandat. Sincer!
Gabi Udrea
20 Jul 2007, 11:00
In lipsa "sefului" ceilalti care mai suntem inca pe aici nu prea avem mari puteri administrative.
Deja rusinati de aceasta situatie, pe care nu mai stim cum sa o dregem, nu ne ramane decat sa asteptam in continuare, atat cat ne tine rabdarea.
Imi pare rau, m-am uitat pe Candidatura ta si ale altora si sunt multe fotografie exceptionale care meritau sa stea pe FD.
sithmaster
20 Jul 2007, 11:13
eu am verificat... ultima decizie de admitere sau respingere s-a luat pe data de 21 februarie 2007. Nu critic pe administratori, dar daca nu pot face fatza din diverse motive ( si eu sunt ocupat, deci inteleg... no ofence intended!) poate sa delege pe altcineva.... sau sa gaseasca o solutie... Acest sistem de admisie a creat-o cineva! Si se pare ca nu mai functioneaza... Fie se schimba ceva in procesul de ajungere la o decizie, fie se schimba sistemul de admitere pe fotogigital.ro. Oricum, rabdare am , tutunul evit... si voi continua sa postez
Gabi Udrea
20 Jul 2007, 12:24
Ai verificat corect. Si din cate imi aduc aminte e si ultima data cand administratorul a fost logat pe forum. (Desi ma intreb cine a repus forumul si situl in functiune, caci in ultima vreme au fost se pare ceva probleme)
Iarasi ai dreptate, sistemul a functionat cu succes atata timp cat s-a putut ocupa de el. Din pacate pentru acest forum, care necesita ceva timp pentru a te ocupa de el, administratorul sau e om de afaceri, o persoana foarte ocupata. Iar ce inrautateste situatia e ca este foarte greu de gasit (mail, messenger, mesaj privat).
In anii trecuti (2003, 2004 si 2005) s-a dedicat mult acestui forum si a siturilor. Stiu cat de mult a muncit pentru ele, pentru mentinerea lor in stare de functionare si pentru cresterea calitatii lor, si sunt convins ca nu ar renunta la ele cu una cu doua. Dar probabil ca timpul ii este potrivnic.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.