Pe FOTOcamera.ro s-a lansat un nou concurs cu tema UMBRE.
Discutii pe marginea temei si a fotografiilor participante se pot purta aici.
Ar fi fost bine sa se puna poze special facute pt concurs.
NU poze ce au fost postate cu ..... luni in urma......
ce ziceti ?
QUOTE(tete @ 9 Jan 2005, 12:16)
Ar fi fost bine sa se puna poze special facute pt concurs.
NU poze ce au fost postate cu ..... luni in urma......
ce ziceti ?
da...acum zici de mine...sincer... i dont care! ... e un concurs ca oricare altu... tu ai facut pozele pe care le-ai postat acolo pentru concurs!!?!? sincer nu au nici o legatura...
oricum sunt dezavantajat pentru simplul motiv ca sunt mai vechi...
alt flame??? chiar nu te saturi??
p.s. asta inseamna sa iti faci portofoliu .... faci multe poze si astepti concursu la care potriveste...
No offence, dar si mie mi se pare mai in regula sa nu participi cu o fotografie care a mai fost postata pt un alt concurs. deja stii autorul, impactul nu mai este acelasi si nu-ti mai vine sa recomentezi ce e bine si ce e rau.

edit: dar nu poti nici sa impui ca fotografia sa fie facuta neaparat in perioada de desfasurare a concursului.
Regulamentul nu spune nimic despre acest lucru. Conform uzantelor, se permite tot ceea ce nu este interzis.
Nu uitati ca pe FC pun fotografii multi useri carora NU le cunoastem toate fotografiile, asa incat o limitare in acest sens nu-si are rostul.
QUOTE(Anyra @ 9 Jan 2005, 14:13)
deja stii autorul, impactul nu mai este acelasi si nu-ti mai vine sa recomentezi ce e bine si ce e rau.
am zis ca este dezavantajul meu....
Radu Cristian
9 Jan 2005, 17:57
QUOTE(BlaK @ 9 Jan 2005, 15:29)
QUOTE(Radu Cristian @ 30 Dec 2004, 16:28)
Autoportret ?

PS: Imi Plac umbrele foarte mult !!
da..autoportret... duc lipsa de subiecte
multumesc.. (cam asta urmaresc eu in majoritatea fotografiilor facute de mine .. umbrele)
BlaK, aici tu ai un avantaj ... uite dovada
QUOTE(Radu Cristian @ 9 Jan 2005, 17:57)
QUOTE(BlaK @ 9 Jan 2005, 15:29)
QUOTE(Radu Cristian @ 30 Dec 2004, 16:28)
Autoportret ?

PS: Imi Plac umbrele foarte mult !!
da..autoportret... duc lipsa de subiecte
multumesc.. (cam asta urmaresc eu in majoritatea fotografiilor facute de mine .. umbrele)
BlaK, aici tu ai un avantaj ... uite dovada
vezi... cine stie, cunoaste
nu exista un buton de sterge modificare a fotografiei.
dc unui admin ii este propus sa stearga o foto o va sterge sau nu ?
nikomiko
10 Jan 2005, 09:25
Si eu am observat ca am scris gresit (cred ca eram flamanda si am mancat litere) si n-am mai putut corecta

.
QUOTE(tete @ 10 Jan 2005, 07:26)
La concursuri nu se poate retrage o fotografie deja inscrisa.
Ai vazut pe la vre-un concurs ca se poate?
QUOTE(nikomiko @ 10 Jan 2005, 09:25)
Si eu am observat ca am scris gresit (cred ca eram flamanda si am mancat litere) si n-am mai putut corecta

.
Corectari se pot cere Admin-ului.
QUOTE(zzz @ 10 Jan 2005, 12:35)
QUOTE(tete @ 10 Jan 2005, 07:26)
La concursuri nu se poate retrage o fotografie deja inscrisa.
Ai vazut pe la vre-un concurs ca se poate?
cred ca da. si in concursuri se poate abandona... ce ziceti ? si pt a nu incurca cu unele poze .... se pot retrage, nu ?
Nu.
La cate concursuri am participat sau am fost in juriu NU se poate. E firesc de altfel. Concurentul trebuie sa fie responsabil si sa-si aleaga cu grija lucrarie cu care participa.
La concursul Orange, de ex. se poate? Sau la concursul HP?
Daca se trimit fotografii scoase pe hartie, ce faci, ceri sa-ti trimita poza inapoi?
BlindGirl
10 Jan 2005, 13:43
chiar ma gandeam sa intreb... la concursul de pe FD sunt multi care nu respecta cerintele din concurs. Se cere cum ai zis tu si ai bolduit eseu literar propriu.. si ei vin cu povestiri si orice fel de literatura, dar ce NU este eseu literar oricat de ingaduitori am fi noi cu termenul. Deci ce se intampla? generalizezi si zici ca trebuie insotita de o opera literara proprie.. sau descalifici oamenii care nu au respectat regulamentul de concurs?
daca schimbi regulamentul in ceasul asta.. multi care s-au ferit sa scrie versuri sau proza pt a nu fi descalificati cred ca vor considera ca ii favorizezi pe cei ce au incalcat regulamentul.
Regards,BlindGirl
Nu stiu.
Granita este subtire si e usor de trecut.
In regulament se specifica (,) clar ce inseamna ESEU.
Oricum, inlocuirea ESEU-lui de o poveste nu e foarte grava.
BlindGirl
10 Jan 2005, 13:52
QUOTE(zzz @ 10 Jan 2005, 13:45)
Nu stiu.
Granita este subtire si e usor de trecut.
In regulament se specifica (,) clar ce inseamna ESEU.
Oricum, inlocuirea ESEU-lui de o poveste nu e foarte grava.
as putea sa iti arat exact cat de subtire e granita si faptul ca ea exista si unde e.. in orice interpretare critica posibila existenta.( Am terminat totusi Litere, Romana principal si nu degeaba) pana si la cei ce vor sa uneasca unele genuri, ea exista si e destul de consistenta. Dar in fine.. granita este dar problema ta e delicata si sesibila, ceea ce e cu totul altceva. Situatia creata e neplacuta.
Oricum ar fi nedreptatesti cate o parte. Aia care stiu ce e ala eseu si s-au chinuit sa faca eseu si nu altceva desi au poate si carti publicate de alt gen si le-ar fi convenit mai mult o povestire.. sau de ce nu o poezie... literatura asta ce sa-i faci.. daca proza e buna.. da drumul si la poezie... ce mai.. generalizeaza si gata. macar asa ii linistesti pe cei ce sunt inafara concursului in momentul de fata conform regulamentului in vigoare.
Repet, definitia a fost pusa in Regulament. Daca nu e buna, nu-i vina mea.
E din dictionar luata.
Chiar ar fi util sa explici aici pentru viitorii participanti (concursul este in plina desfasurare) care sunt diferentele majore dintre eseu (literar) si alt gen.
PS Off-topicul l-am sters.
x_king
11 Jan 2005, 02:01
poze vechi ma afecteaza si pe mine.
am intrebat inca din start daca e voie, si mi s-a spus ca da, asa ca am postat.
oricum e putin culmea sa ne apucam sa pozam umbre acuma doar pt concurs. Ma gandesc la fotografii cu adevarat profesionisti, cu galerii imense, sa nu poata concura cu fotografii vechi.
oricum fotografiile din concurs nu cred (sau cel putin nu stiu) sa fii castigat vreun concurs.
domnilor
vreau sa va intreb ceva: o poza nu se poate fara rama?
si daca ma intrebati de ce am sa va si raspund. dar nu-mi raspundeti (daca-mi raspundeti) printr-o intrebare.
va multumesc
cu toata stima
tete
nikomiko
12 Jan 2005, 14:33
Ba se poate, cum sa nu.
Dar de cele mai multe ori ramele mai "aranjeaza" pozele. Cateodata le mai si strica.
In definitiv cred ca tine de gustul fiecaruia.
Este pe-aici pe undeva si un topic despre rame... e interesant de citit...
De ce ai intrebat?
damarikomu
12 Jan 2005, 15:19
QUOTE(zzz @ 10 Jan 2005, 18:57)
E din dictionar luata.
Chiar ar fi util sa explici aici pentru viitorii participanti (concursul este in plina desfasurare) care sunt diferentele majore dintre eseu (literar) si alt gen.
PS Off-topicul l-am sters. Din pacate este mult mai usor sa scri o povestire buna decat un eseu mediocru.
Deoarece am o fotografie in acest concurs as vrea sa stiu daca se va tine cont de faptul ca unii dintre participanti nu au respectat definitia eseului?
Si cred ca si ceilalti care au respectat-o ar vrea sa stie acest lucru.
Aeon Flux
12 Jan 2005, 15:31
QUOTE(damarikomu @ 12 Jan 2005, 15:19)
QUOTE(zzz @ 10 Jan 2005, 18:57)
E din dictionar luata.
PS Off-topicul l-am sters. Din pacate este mult mai usor sa scri o povestire buna decat un eseu mediocru.
Deoarece am o fotografie in acest concurs as vrea sa stiu daca se va tine cont de faptul ca unii dintre participanti nu au respectat definitia eseului?
Si cred ca si ceilalti care au respectat-o ar vrea sa stie acest lucru.
Hmmm... sincer, incep sa regret ca am inscris si eu ceva acolo. Unele din povestile de acolo imi aduc minte de personajul fabulos al lui Dinica din Filantropica, atunci cand spune " o mana intinsa fara o poveste nu castiga nimic". Sunt acolo cateva scrieri care aduc mai mult cu povestioare dornice sa stoarca niste lacrimi, decat cu specia literara - sau mai mult, filosofica - eseu. E o granita fina, intr-adeva, are dreptate zzz, insa joaca de-a cuvintele nu inseamna
eseu. Sa nu confundam traducerea ad literam a
essaye cu un
eseu. Dar vorba proverbului usor naiv.... incercarea moarte n-are.
BlindGirl
12 Jan 2005, 15:59
Chestia cu definitia mai buna sau mai rea zic ca e iar o chestie din aia care nu ajuta.. dar e un pretext bun sa ne invartim in continuare in jurul cozii fara sa facem nimic de fapt, zzz. (ca si aia cu granitele care sa vezi ca exista ele.. da sa vezi ca pot fi trecute... dar sa stii ca exista totusi..da' asa..degeaba saracele.)
Nu rezolvam nimic asa. Orice om cu niscaiva scoala poate face diferenta singur. Orice profesor daca e intrebat poate sa explice. Daca erau interesati si nelamuriti.. de ce nu au facut-o?
Cei care au scris altceva au citit sau era de datoria lor sa citeasca ceea ce era bolduit, mare, in regulament... daca ceva le era neclar puteau sa intrebe.. dar au mers la plezneala.. dupa unul altul si-a zis ca taci ca poza aluia nu i-a fost scoasa..scriu si eu asa ca e mai simplu sau cine stie ce o mai fi fost in mintea lor.
si acum .. daca s-ar discuta problema.. nu si-ar scoate nimeni fotografiile din concurs (poate doar cei ce au respectat conditiile si sunt dezavantajati) .. ca deh... daca le tineti acolo si nu le stergeti inseamna ca sunt in regula.. ca romanu'.. daca le merge le merge. pana nu se scot sunt in concurs..si cine stie... poate..poate.
Sunt de acord cu damarikomu ... si propun ca singura solutie cu cat mai putin compromis in ea.. ( daca pot sa zic asa ceva.. dar se pare ca aici pe FD/forum doar asa ceva e posibil. ) sa fie macar depunctarea consistenta a celor ce AU INCALCAT regulamentul sau granitele sau ce vrei tu.. cum vrei tu...
Chestia e ff clara: daca nu stiau ce e ala eseu literar si le se parea vaga definitia.. si aveau chef sa se bage intr-un concurs ce le cerea sa alcatuiasca asa ceva trebuiau sa se documenteze inainte .
Mie daca mi se cere la un concurs un contre-jour si nu ma documentez si pun altceva... da' tot fotografie... tot pe soare facuta... ce se intampla? Daca definitia ce o au respectivii in concurs pt contre-jour e vaga sau neclarapt mine si eu nu cunosc termenul de dinainte si totusi vreau sa particip... caut si ma documentez.
Aeon Flux
12 Jan 2005, 16:05
QUOTE(BlindGirl @ 12 Jan 2005, 15:59)
Chestia cu definitia mai buna sau mai rea zic ca e iar o chestie din aia care nu ajuta.. dar e un pretext bun sa ne invartim in continuare in jurul cozii fara sa facem nimic de fapt, zzz. (ca si aia cu granitele care sa vezi ca exista ele.. da sa vezi ca pot fi trecute... dar sa stii ca exista totusi..da' asa..degeaba saracele.)
Nu rezolvam nimic asa. Orice om cu niscaiva scoala poate face diferenta singur. Orice profesor daca e intrebat poate sa explice. Daca erau interesati si nelamuriti.. de ce nu au facut-o?
Cei care au scris altceva au citit sau era de datoria lor sa citeasca ceea ce era bolduit, mare, in regulament... daca ceva le era neclar puteau sa intrebe.. dar au mers la plezneala.. dupa unul altul si-a zis ca taci ca poza aluia nu i-a fost scoasa..scriu si eu asa ca e mai simplu sau cine stie ce o mai fi fost in mintea lor.
si acum .. daca s-ar discuta problema.. nu si-ar scoate nimeni fotografiile din concurs (poate doar cei ce au respectat conditiile si sunt dezavantajati) .. ca deh... daca le tineti acolo si nu le stergeti inseamna ca sunt in regula.. ca romanu'.. daca le merge le merge. pana nu se scot sunt in concurs..si cine stie... poate..poate.
Sunt de acord cu damarikomu ... si propun ca singura solutie cu cat mai putin compromis in ea.. ( daca pot sa zic asa ceva.. dar se pare ca aici pe FD/forum doar asa ceva e posibil. ) sa fie macar depunctarea consistenta a celor ce AU INCALCAT regulamentul sau granitele sau ce vrei tu.. cum vrei tu...
Chestia e ff clara: daca nu stiau ce e ala eseu literar si le se parea vaga definitia.. si aveau chef sa se bage intr-un concurs ce le cerea sa alcatuiasca asa ceva trebuiau sa se documenteze inainte .
Mie daca mi se cere la un concurs un contre-jour si nu ma documentez si pun altceva... da' tot fotografie... tot pe soare facuta... ce se intampla? Daca definitia ce o au respectivii in concurs pt contre-jour e vaga sau neclarapt mine si eu nu cunosc termenul de dinainte si totusi vreau sa particip... caut si ma documentez.
Paradoxul este ca mai multe comentarii asupra eseurilor sunt aici si nu acolo... Prea mult bun simt si decenta uneori nu ajuta la nimic.
BlindGirl
12 Jan 2005, 16:18
si apropos de regulament incalcat "mai mult sau mai putin" de eseu, povestire..sau poezie ca..deh..stiti voi..granitele bata-le vina. .. am revazut toate operele...
In regulamentul de concurs scrie :
Fiecare fotografie inscrisa la acest concurs trebuie sa fie insotita de un eseu literar de minim 250 cuvinte, scris la "Detalii"
si sa zicem ca nu facem compromis.. ci doar intelegem ca alea 250 cuvinte nu sunt la toti pe muchie de cutit in compozitie... ca poate efortul unora e mare si e primul lor eseu... ok dar 25 in loc de 250 nu incalca regulamentul? ca sa nu ma leg de faptul ca nu e eseu.. lasam asta moarta ca se pare ca nu se vrea corectata.
Eu zic sa bagati la plezneala si o poza fara nimic scris la detalii .. ca si tacerea e un raspuns.. ca oricine sa isi imagineze ce vrea el... ca nu ar mai fi decat un pas...
http://www.fotodigital.ro/detaliufotocs.php?foto=234 ce ziceti?
Aeon Flux
12 Jan 2005, 16:25
QUOTE(BlindGirl @ 12 Jan 2005, 16:18)
Abscons nu gluma.... fara indoiala un pater profonditas....
BlindGirl... stultorum infinitus est numerus...
QUOTE(BlindGirl @ 12 Jan 2005, 15:59)
propun ca singura solutie cu cat mai putin compromis in ea... sa fie macar depunctarea consistenta a celor ce AU INCALCAT regulamentul sau granitele sau ce vrei tu.. cum vrei tu...
Foarte corect, asa se va si intampla.
BTW, jurizarea presupune si comentarea imaginilor si eseurilor de catre membrii FD. In acest fel se faciliteaza obiectivarea alegerii castigatorului. Din pacate nu prea se comenteaza.
BlindGirl
12 Jan 2005, 19:46
eu am asteptat sa se sterga initial.. ca asa credeam ca se va intampla.. si sa ma apuc sa zic la toti cei ce au gresit ca au gresit .. la fiecare in parte ce si cum.. e mult mai dificil.. si dat fiind faptul ca problema e la mai multi am preferat asa. Ca e mai simplu si evit eventualele offtopicuri (declansate involuntar de discutie) la adresa fotografiilor respectivilor.
Un motiv in plus pt care nu am mai comentat asa des pe FD si pe forum este si faptul ca multi s-au simtit ofestati de comentariile mele si au luat-o ca pe ceva personal la adresa lor .. desi am incercat sa fiu cat se poate de obiectiva.
Cred ca este o problema de comunicare in concursul de pe fotocamera.ro ... jumatate din fotografiile inscrise nu contin umbre!!

)... am vazut peisaje, contre-jour-uri, poze lipsite de sens...
am inteles eu gresit tema?
Adrian6305
24 Jan 2005, 22:51
Adevarat graiesti Blak

!Oare e asa greu de inteles cuvantul "umbra"?Ce se intampla?!
... de ce este in afara concursului urmatoarea fotografie:
http://www.fotocamera.ro/detaliufotocs.php?foto=197 ???
Fabyan_mcf
25 Jan 2005, 17:56
Citat din regulamentul de inscriere la concurs:
"Tema presupune creativitate. UMBRE se refera la toate semnificatiile si implicatiile generate de acest termen, de la simpla evidentiere a conturului luminii blocate pana la proiectiile intunecate ale unei situatii conflictuale de viata."
Deci nu este neaparat ca fotografiile sa contina UMBRE in adevaratul sens al cuvantului. Cand fotografiezi un contre-jour te afli in umbra lasata de subiect!
silvius
25 Jan 2005, 19:16
piticu
26 Jan 2005, 08:49
QUOTE(Fabyan_mcf @ 25 Jan 2005, 17:56)
Citat din regulamentul de inscriere la concurs:
"Tema presupune creativitate. UMBRE se refera la toate semnificatiile si implicatiile generate de acest termen, de la simpla evidentiere a conturului luminii blocate pana la proiectiile intunecate ale unei situatii conflictuale de viata."
Deci nu este neaparat ca fotografiile sa contina UMBRE in adevaratul sens al cuvantului. Cand fotografiezi un contre-jour te afli in umbra lasata de subiect!
egzact. eu asa am vazut tema.
barbaru
26 Jan 2005, 12:12
QUOTE(silvius @ 25 Jan 2005, 19:16)
Adica este in afara concursului ca este a lui zzz sau .... ?
Fabyan_mcf
26 Jan 2005, 12:38
Banuiesc ca da, pentru el probabil va face parte din juriu! Sper sa nu vorbesc prostii.
va rog eu mult sa rezolvati urmatoarea problema: 2 useri din cadrul sitului fotocamera.ro in urma unei notari de-ale mele au inceput sa ma injure pe e-mail si sa imi dea note slabe...
acestia sunt: Alex Popescu (beaver) si Andrei Mihalcea (Scarf_Andrei)
barbaru
26 Jan 2005, 17:49
QUOTE(BlaK @ 26 Jan 2005, 17:16)
va rog eu mult sa rezolvati urmatoarea problema: 2 useri din cadrul sitului fotocamera.ro in urma unei notari de-ale mele au inceput sa ma injure pe e-mail si sa imi dea note slabe...
Prezinta un print screen cu mail-ul

Vei fi mai convingator, eu unu tre cred pe cuvant.
Ps: Chiar nimeni nu m-a injurat pana acum pe aici pe mail. Astept si eu indrazneti ...

Black imi dai si mie un pm cu ce au zis ?
QUOTE(BlaK @ 26 Jan 2005, 17:16)
Spune-mi mai concret, pe PM, despre ce este vorba: la ce fotografii, ce note, ce contine mailul, ca sa pot verifica.
Am sters celelalte mesaje off-topic.
QUOTE(Fabyan_mcf @ 26 Jan 2005, 12:38)
Banuiesc ca da, pentru el probabil va face parte din juriu! Sper sa nu vorbesc prostii.
Corect!
Am si eu o problema si tot pe fc.
Se poate face ceva cand unii din useri posteaza aiurea?, cand pur si simplu te sfideaza?
O problema asemanatoare ca cea a lui black.
Poate sunt offline dar nu am gasit unde sa postez.
Cu stima
tete
Da, se poate!
Faci ceea ce a facut BlaK, spui ce te doare unui Admin., respectiv mie!
vad ca din Topic-ul pentru concurs sa facut Help,oare chiar nu se pot pune intrebarile "astea" in alta parte decat aici?
NICI MACAR 1 poza
eram curios sa vad la ce se gandeste lumea cand aude cuvantul "UMBRE"...
Ps:ptr Admini
Parerea mea,cand mai faceti urmatoarele concursuri , incercati sa creati 2a thread-uri , 1) concurs 2) help pentu fiecare concurs in parte, ar arata mult mai bine, un thread numai si numai cu pozele+comentariile fiecarui membru decat 1poza+1coment si restu intrebari,daca aia e roz,dar de ce nu invers si altele.... estetic ar fi perfect.
silvius
30 Jan 2005, 06:00
Cred ca nu ai vazut unde este concursul. Uite aici:
http://www.fotocamera.ro/concurs.php?concurs=10
Fc-ul nu-l urmareste nimeni ? ( ca admin)
QUOTE(zzz @ 1 Feb 2005, 20:01)
Adica?
Urmariti putin Fc-ul si comentariile. Va rog frumos.
Sau poate nu am inteles eu.
Tocmai, ca am urmarit. Despre ce este vorba?
QUOTE(zzz @ 1 Feb 2005, 21:16)
Tocmai, ca am urmarit. Despre ce este vorba?
Si posturile unor useri ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.