Fotodigital.ro Fotocamera.ro

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> RAW pe camere canon cu DIGIC II, care nu au din fabrica
Paul_l
post 2 Jan 2007, 00:37
Post #1


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 308
Joined: 24-Oct 04
From: Campina PH RO
Member No.: 1.336



Se pare ca rusii au scris o aplicatie care incarcata in camera permite scrierea in format RAW si pentru camere din seria A si S3IS. A incercat-o cineva ?

Adresa :http://digicanon.narod.ru/


--------------------
Canon Powershot A75 rechizitionat de nevasta !
Canon S3 IS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihnea sim
post 2 Jan 2007, 10:51
Post #2


Golden Member
*****

Group: Members
Posts: 1.999
Joined: 3-Sep 04
From: Buc, Alexandria
Member No.: 1.216



Da, am citit si eu chestia aia. Se folosesc de optiunea Firmware Update a aparatului pentru a rula aplicatiile construite de ei pe procesorul aparatului. Am vazut ca au si exemple cu imagini salvate in formatul lor.

Ce mi s-a parut mai greu (adica marea bataie de cap) e sa reusesti sa deschizi sau sa convertesti intr-un format acceptabil fisierele salvate de camera. Acolo dadeau mai mult linkuri spre surse ce trebuie compilate in Linux dry.gif


--------------------
a510,a95,smena 8m, zenit ttl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cosmin_a
post 2 Jan 2007, 14:03
Post #3


Golden Member
*****

Group: Members
Posts: 1.048
Joined: 26-Apr 06
From: Galati
Member No.: 2.940



ai pus punctul pe i si expresia e f buna.ideea e geniala dar aplicarea putin spus ca e cu batai de cap pt necunoasterea softului sau a programarii dry.gif beer.gif


--------------------
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paul_l
post 2 Jan 2007, 19:11
Post #4


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 308
Joined: 24-Oct 04
From: Campina PH RO
Member No.: 1.336



QUOTE(mihnea sim @ 2 Jan 2007, 10:51)
Ce mi s-a parut mai greu (adica marea bataie de cap) e sa reusesti sa deschizi sau sa convertesti intr-un format acceptabil fisierele salvate de camera. Acolo dadeau mai mult linkuri spre surse ce trebuie compilate in Linux dry.gif

Am citit si eu ce scrie acolo . Nu am facut mai mult e drept dar eu am inteles putin altceva. DCRAW e un program care permite descarcarea, vizualizarea si prelucrarea fotografiilor in format RAW produse de diverse camere.
CODE
dcraw.c -- decodes raw photos, extracts thumbnails, and displays metadata
Supports 241 cameras at last count.


DCRAW este program nativ pentru Linux dar ca orice program pentru linux poate fi compilat si rulat si pe windows cu utilizarea unor librarii de functii API de la cygwin si acolo se da link catre o compilare pe windows (un exe).

Acum :

Presupun ca formatul RAW folosit de aplicatia despre care vorbim e unul standard pentru canon dar s-a dat si o scula de a vedea fotografiile in caz ca nu se dispune de o astfel de scula. Mai studiem. Important este ca in camerele Canon se foloseste un sistem de operare DOS si ca se pot scrie si rula aplicatii . Asta da o flexibilitate deosebita pentru camerele Canon.


--------------------
Canon Powershot A75 rechizitionat de nevasta !
Canon S3 IS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihnea sim
post 2 Jan 2007, 19:23
Post #5


Golden Member
*****

Group: Members
Posts: 1.999
Joined: 3-Sep 04
From: Buc, Alexandria
Member No.: 1.216



Da, dar totusi doar pentru DIGIC II. Nu am vazut sa zica ceva despre modelele vechi (A**).

Eu am inteles ca salveaza fisiere jpg+raw intr-un singur fisier cu extensia jpg de 6 Mb. (cam in genul fisierelor tiff sau desen vectorial cu preview), si ca deschiderea raw-ului din aceste fisiere se realizeaza cu aplicatia dcraw.
Eu am inteles ca se face asa:
-se descarca fisierele IMG_****.jpg din camera pe calculator ca si inainte, numai ca acestea vor avea 6Mb.
-se muta in aceeasi locatie cu dcraw.exe si se executa (in windows) "dcraw.exe -a IMG_****.JPG" pentru a converti in format ppm (Portable Pixelmap Graphic), numai ca dcrawul asta functioneaza doar pentru fisierele salvate de a610..

si totusi.. eu cu a95ul, cu cine votez? dry.gif


--------------------
a510,a95,smena 8m, zenit ttl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paul_l
post 2 Jan 2007, 20:41
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 308
Joined: 24-Oct 04
From: Campina PH RO
Member No.: 1.336



Din pacate numai DIGIC II se pare ca e suportat. Nu dispera insa daca au facut-o pentru Digic II cred ca ar putea s-o faca si pentru Digic poate insa nu sunt interesati.


--------------------
Canon Powershot A75 rechizitionat de nevasta !
Canon S3 IS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ursamajor
post 12 Mar 2007, 20:20
Post #7


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 173
Joined: 12-Mar 07
From: Orasul lui Panait Istrati
Member No.: 4.348



Pentru posesorii de A610/620, S2/3IS si chiar A710IS dau si eu un link unde sunt explicate mai pe indelete anumite chestiuni si sunt date si alte detalii privind pozele in format RAW de la sapunierele sus-amintite. LINK. Sau LINK.
Am aflat acum mihnea sim cum s-a raspandit materialul. Pacat ca nu-i citam macar pe autori. Dar asa-s romanii nostri. wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 12 Mar 2007, 20:24


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ursamajor
post 19 Mar 2007, 16:14
Post #8


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 173
Joined: 12-Mar 07
From: Orasul lui Panait Istrati
Member No.: 4.348



Update pentru hack-ul de firmware. Acum si pentru A630. Vezi AICI.

This post has been edited by ursamajor: 19 Mar 2007, 16:14


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ursamajor
post 31 Mar 2007, 07:31
Post #9


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 173
Joined: 12-Mar 07
From: Orasul lui Panait Istrati
Member No.: 4.348



Suport si pentru A640. Imbunatatiri semnificative ale meniului hack-ului. Detalii de la acel post in jos.

This post has been edited by ursamajor: 31 Mar 2007, 07:31


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ursamajor
post 15 Apr 2007, 19:01
Post #10


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 173
Joined: 12-Mar 07
From: Orasul lui Panait Istrati
Member No.: 4.348



Hackerii au reusit, in sfarsit, sa faca in asa fel ca hack-ul sa se incarce la startup. Au facut cardul de memorie bootabil, hack-ul incarcandu-se automat la pornirea camerei. Urmariti topicul indicat mai sus. Numai bine! beer.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poco_bw
post 28 Jul 2007, 22:43
Post #11


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 300
Joined: 6-Sep 06
From: botswana
Member No.: 3.317



interesant, banuiesc ca nu ne trebuiau hackeri pentru asta daca Canon nu ar fi vrut sa faca bani cu lopata si sa impinga useri mai pretentiosi in SLR market,
Lucian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crispus
post 8 Sep 2008, 16:36
Post #12


Junior member
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 7-Aug 06
Member No.: 3.212



Sper sa nu dezgrop mortii...
Am un S5 cu digic III si a aparut si pentru el hack...

Lista cu camere suportate e aici.

This post has been edited by crispus: 8 Sep 2008, 16:39


--------------------
Stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jur prind curaj.
I. Creanga
Go to the top of the page
 
+Quote Post
robog00
post 8 Sep 2008, 18:59
Post #13


MODERATOR - cu puteri minime :)
*****

Group: Special Members
Posts: 3.759
Joined: 7-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 908



ok. notat...


--------------------
- update: Mai 2011 -=Zaragoza=-


1. MODERATOR cu puteri minime..., dar inca mai pot sa editez postarile in anumite zone ale forumului ;)

2. Cel care mai aprinde lumina din cand in cand pe aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 18 Sep 2019 - 20:03