Fotodigital.ro Fotocamera.ro

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Intrebari in Photoshop !
Theo
post 31 May 2005, 22:44
Post #1


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



Tocmai incep sa inteleg si eu layerele si vreau sa va intreb ce sunt "layer mask"-urile?

Cum pot retura machiajul sau diminuarea ridurile la un portret ?!

multmuesc


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crissp
post 31 May 2005, 23:10
Post #2


Advanced Member
***

Group:
Posts: 278
Joined: 22-Apr 05
Member No.: 1.916



In principiu layer mask inseamna asa cum ii spune si numele o masca pe care o aplici peste un layer pentru a prelucra doar zonele vizibile ale acesteia(prin masca).
Zonele vizibile ale imaginii pot fi prelucrate, iar cele ascunse nu.

Machiajul nu poate fi returat(sigur nu il vor primi) wink.gif

Incearca sa-l retusezi cu "clone stamp" copiind din zone neafectate ale fetei, preferabil din zone adiacente pt a nu avea diferente de culoare.(valabil si pt riduri)

off:
Incearca sa recitesti posturile si eventual sa le corectezi pentru a nu genera situatii hilare(vezi cum ai scris multumesc).


--------------------
Sony DSC-H1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo
post 1 Jun 2005, 14:22
Post #3


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



Sorry pentru stalcirea cuvintelor ...
si multumesc pentru explicatii, dar tot nu am inteles mare lucru.
Un layer se aplica pe toata imaginea, pe cand , daca folosesti maskuri, le poti aplica numai pe o suprafata din imagine. Dar cum definesti suprafata !?

PS: foloseste si tu virgula "," !! devine confuz !
"retura" <> "returNa" !!

This post has been edited by Theo: 1 Jun 2005, 14:26


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
idyllo
post 1 Jun 2005, 17:46
Post #4


Junior member
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 29-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 2.006



Cu clone stamp te chinui. In Photoshop CS a fost adaugat altceva mult mai bun: Healing Brush. Functioneaza aproximativ la fel ca clone stamp, dar spre deosebire de acesta, analizeaza mai intai zona in care urmeaza sa "cloneze". Rezultatul este o fata curata, fara riduri, perfecta !


--------------------
"If you put fences around people, you get sheep." - William McKnight, Former 3M CEO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo
post 1 Jun 2005, 22:40
Post #5


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



Despre ce Photoshop vorbesti ?! CS ?!

Cum se aplica un layer numai pentru o portiune din imagine ?!


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
idyllo
post 1 Jun 2005, 22:52
Post #6


Junior member
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 29-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 2.006



Am specificat ca vorbesc despre Photoshop CS. Acum a aparut si PS CS2 care are unele functii in plus.
Ai mai pus o data intrebarea cu layerele. Daca nu ai inteles eu zic ca ar fi mult mai eficient daca ai cauta pe net, gasesti sute de tutoriale pe tema asta.
Succes !


--------------------
"If you put fences around people, you get sheep." - William McKnight, Former 3M CEO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo
post 2 Jun 2005, 08:50
Post #7


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



Da, am vazut ca este vorba de Photoshop CS , dar ma miram pentru ca nu am auzit de el! De la ce vine CS ?


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
idyllo
post 2 Jun 2005, 14:22
Post #8


Junior member
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 29-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 2.006



Habar n-am de la ce vine.
Photoshop CS a.k.a. Photoshop 8.
Photoshop CS2 a.k.a. Photoshop 9.


--------------------
"If you put fences around people, you get sheep." - William McKnight, Former 3M CEO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogdan_m
post 2 Jun 2005, 16:24
Post #9


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 307
Joined: 19-Apr 05
From: Bucuresti
Member No.: 1.908



QUOTE(Theo @ 2 Jun 2005, 09:50)
Da, am vazut ca este vorba de Photoshop CS , dar ma miram pentru ca nu am auzit de el! De la ce vine CS ?

Creative Suite


--------------------
esteem://may the power B w/ U

Nikon D70 + 18-70DX + 28-80 + 70-300 + 50(f/1.8) + filtre
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo
post 2 Jun 2005, 21:37
Post #10


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



QUOTE(idyllo @ 1 Jun 2005, 18:46)
Cu clone stamp te chinui. In Photoshop CS a fost adaugat altceva mult mai bun: Healing Brush. ...

Exsita si in Photoshop 7.0 acest tip de brush wink.gif

Ce noutati sunt in CS 2? maine fac rost si eu de el si vroiam sa stiu daca mi-ar fi mai folositor decat 7.0 !


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
idyllo
post 2 Jun 2005, 23:00
Post #11


Junior member
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 29-May 05
From: Bucuresti
Member No.: 2.006



Nu mai tin minte ce e in CS si nu e in v7, dar iata ce e nou in CS2:
What's new
AICI un review.

This post has been edited by idyllo: 2 Jun 2005, 23:02


--------------------
"If you put fences around people, you get sheep." - William McKnight, Former 3M CEO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oltind
post 17 Jun 2005, 10:32
Post #12


Member
**

Group: Members
Posts: 67
Joined: 17-Dec 04
From: BUCURESTI
Member No.: 1.538



PS 9 iti poate arata ce e nou fata de PS 8, prin bifarea unei functii: Window/ Workspace/What's new in CS2...


--------------------
oltin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo
post 17 Jun 2005, 22:52
Post #13


Junior member
*

Group: Members
Posts: 49
Joined: 13-Mar 05
Member No.: 1.806



QUOTE(oltind @ 17 Jun 2005, 11:32)
PS 9 iti poate arata ce e nou fata de PS 8, prin bifarea unei functii: Window/ Workspace/What's new in CS2...

Ok man... m-am prins !


--------------------
SONY CYBERSHOT P72
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valt3r
post 1 Sep 2005, 11:21
Post #14


Junior member
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-Jun 05
Member No.: 2.023



O intrebare.
E mai bine sa folosesc functia chrome?
Sau fac poza pe normal si saturez din PS.
Sau e acelasi lucru.

Multumesc................................................


--------------------
Fuji S5500 4Mp 10x
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piticu
post 1 Sep 2005, 12:01
Post #15


Senior Member
****

Group: Members
Posts: 920
Joined: 7-Jan 05
From: Slobozia, IL
Member No.: 1.585



chrome din aparat, sa inteleg.
nu o folosi.
poti oricind sa o suplinesti din ps, mult mai bine, mult mai subtil, mult mai flexibil.

This post has been edited by piticu: 1 Sep 2005, 12:03


--------------------
CARPE NOCTEM !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihnea sim
post 1 Sep 2005, 14:16
Post #16


Golden Member
*****

Group: Members
Posts: 1.999
Joined: 3-Sep 04
From: Buc, Alexandria
Member No.: 1.216



Eu incerc intotdeauna sa scot din aparat o imagine cat mai bruta.. fara vivid&stuff.


--------------------
a510,a95,smena 8m, zenit ttl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lulutza
post 24 Jan 2006, 22:50
Post #17


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 101
Joined: 12-Nov 05
Member No.: 2.471



Care este metoda de conversie bw care da cele mai bune rezultate (masurate, de preferinta, in abundenta de nuante de gri) ? Multumesc.


--------------------
Practika LTL 3, ob. zoom Makinon, 55 mm
Medion
Practika Super TL 1000

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocoalex
post 25 Jan 2006, 10:50
Post #18


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 160
Joined: 23-Sep 04
From: Bucuresti
Member No.: 1.265



QUOTE(lulutza @ 24 Jan 2006, 22:50)
Care este metoda de conversie bw care da cele mai bune rezultate (masurate, de preferinta, in abundenta de nuante de gri) ? Multumesc.

Sunt foarte multe metode, dar asta banuiesc ca stii.

Cea mai buna, recomandata intr-un super tutorial pentru convertire la grayscale (din pacate nu mi-l amintesc; sper sa-l gasesc), ar fi de aici:

Image > Adjustments > Channel Mixer.

Poti sa te joci aici cu canalele si sa setezi monochrome (de jos) pentru fiecare din ele si sa vezi in care din canal obtii cele mai multe nuante de gri sau imaginea pe care o doresti.

In cazul in care ai ales RED, sa zicem, si nu iti place ce ai obtinut dupa ce ai apasat Monochrome, apesi pe ALT si butonul de Cancel va deveni Reset. Apasa-l si incearca si cu alt canal.

Sper sa gasesc totusi acel tutorial. Era unul video foarte bun. Pana atunci ... u can just give it a try! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blackout
post 25 Jan 2006, 11:53
Post #19


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 197
Joined: 1-Jan 06
From: BN
Member No.: 2.632



eventual incearca o prelucrare color si apoi ...cum a spus cocoalex.

ceva tutoriale PS:
link1
link2

mai sunt si altele dar trebuie cautate rolleyes.gif


--------------------
400D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piticu
post 25 Jan 2006, 12:05
Post #20


Senior Member
****

Group: Members
Posts: 920
Joined: 7-Jan 05
From: Slobozia, IL
Member No.: 1.585



Un mic tutorial pe care l-am scris cu ceva timp in urma. Multumiri lui bogdan moldovan pt ca inca il mai hosteaza beer.gif


--------------------
CARPE NOCTEM !
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 14 Nov 2019 - 16:54