Fotodigital.ro Fotocamera.ro

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> S9600+blitz extern
adycojocar
post 3 Feb 2008, 15:31
Post #1


Junior member
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-Feb 08
Member No.: 7.986



Salutare
Tocmai mi-am luat un Fuji s9600 , si am o intrebare, inainte am folosit smena zorki Zenit..in fine nu conteaza apoi un pentax s40
Problema se pune in felul urmator . La interior cand fac cu blitz extern am un unomat b24 auto ori ies subexpuse ori ies supraexpuse, stie careva vreo setare ceva , ca la cele clasice era usor puneai 30 expunere si reglai diafraga conf tabelului de pe blitz si ieseau tut, acum a asa nu ies...
Multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Udrea
post 3 Feb 2008, 17:42
Post #2


Moderator
*****

Group: Special Members
Posts: 3.934
Joined: 22-Aug 04
From: www.fotodigital.ro
Member No.: 1.184



Probabil ca blitzul extern actioneaza intotdeuna la capacitate maxima.
Foloseste aparatul in mod manual sau "Shutter Priority" (S de pe rotita) si seteaza-l in jur de 1/60 sau 1/125.
In modul manual te poti juca cu setarile pana vei gasi o combinatie satisfacatoare intre Timpul de expunere si Valoarea diafragmei.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
perrero
post 3 Feb 2008, 19:42
Post #3


Junior member
*

Group: Junior Members
Posts: 2
Joined: 30-Jan 08
Member No.: 7.985



Salut all
Sunt nou p acest forum si am o intrebare. Am un Nikon D40X pe care abia l-am cumparat si inca nu am rasfoit cele 140 de pagini ale manualului. Insa am facut cateva poze destul de bune, pana ieri, cand a inceput sa nu mai reuseasca sa autofocalizeze pe peisaj, la infinit. Focalizeaza daca are ceva in plan apropiat, insa un peisaj foarte indepartat (sau cerul, de exemplu) nu mai reuseste sa focalizeze. Sa fie de la vreo setare sau ceva s-a stricat?
Va multumesc mult si astept raspunsuri!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adycojocar
post 3 Feb 2008, 20:24
Post #4


Junior member
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-Feb 08
Member No.: 7.986



QUOTE(Gabi Udrea @ 3 Feb 2008, 17:42) *
Probabil ca blitzul extern actioneaza intotdeuna la capacitate maxima.
Foloseste aparatul in mod manual sau "Shutter Priority" (S de pe rotita) si seteaza-l in jur de 1/60 sau 1/125.
In modul manual te poti juca cu setarile pana vei gasi o combinatie satisfacatoare intre Timpul de expunere si Valoarea diafragmei.



Multumesc de sfat , am cicit manualul si asa ceva scria si in el am facut asa dar depinde de distanta am gasit cateva setari am pus si iso dar la unele le supraexune sau subexpune. Nu este o modalitate de a pune blitz si sa-si faca el setarile singure?biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adycojocar
post 20 Feb 2008, 23:29
Post #5


Junior member
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-Feb 08
Member No.: 7.986



am gasit Sunpak 383
oare e ok face singur setarile, sau mai sunt si alte variante?, ar fi ok si ca pret.. oare ma ajuta si ar face el setari auto la ISO si timp de expunere, in incaperi unde faci foto si ai nevoie sa le faci rapid nu mai ai cum sa incepi sa setezi ti diafragama, iso, timp de expunere..
Multumesc anticipat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crazy-B
post 23 Mar 2008, 22:16
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 165
Joined: 9-Sep 06
Member No.: 3.331



@perrero
Vezi sa nu fie setat pe AF-C (autofocus continuos). Sa fie pe AF-S (autofocus single).
Pe cer: daca incerci sa focalizezi si cerul este senin sau focalizezi intr-o zona fara nori, nu va focaliza niciodata pentru ca aparatul nu gaseste o zona cu contrast ca sa verifice cat este de sharp imaginea. Acelasi lucru il ve vedea si daca incerci sa focalizezi pe o foaie alba, sau orice altceva asemanator.

Sper sa-ti fie de folos.


--------------------
Nikon D300 + MB-D10
Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 Di XR LD
Nikkor AF-D 50mm f/1.8
Nikon SB-600
Go to the top of the page
 
+Quote Post
perrero
post 31 Mar 2008, 21:40
Post #7


Junior member
*

Group: Junior Members
Posts: 2
Joined: 30-Jan 08
Member No.: 7.985



QUOTE(Crazy-B @ 23 Mar 2008, 23:16) *
@perrero
Vezi sa nu fie setat pe AF-C (autofocus continuos). Sa fie pe AF-S (autofocus single).
Pe cer: daca incerci sa focalizezi si cerul este senin sau focalizezi intr-o zona fara nori, nu va focaliza niciodata pentru ca aparatul nu gaseste o zona cu contrast ca sa verifice cat este de sharp imaginea. Acelasi lucru il ve vedea si daca incerci sa focalizezi pe o foaie alba, sau orice altceva asemanator.

Sper sa-ti fie de folos.


Multumesc f mult!!! Am sa vad cu ce setari am mers. Pana acum, ca sa scap de problema, luam clarul in alta zona, apoi desclansam unde voiam. Mai complicat, dar asta e. Am observat ca si poluarea este un factor care contribuia la problema mea. Inca o data, multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 15 Oct 2019 - 14:06